Hallandsposten

HMS förvärvar majoritet i holländska Procentec

Halmstad: HMS Networks förvärvar 70 procent av alla aktier i det holländska bolaget Procentec.

- Jerry Carlsson

Staffan Dahlström, vd för HMS Networks.

Affären blev klar på torsdagen. – Det är ett ganska litet bolag som kompletter­ar vår nuvarande verksamhet. Bolaget erbjuder olika lösningar för kommunikat­ionsinfras­truktur. Det handlar bland annat om att säkerställ­a driftsäker­het och tillförlit­lighet i industriel­la nätverk. Ett arbete som kan utföras på plats i fabriken eller på distans. Fel på nätverken i produktion­en kostar väldigt mycket pengar och Procentec´s lösningar förhindrar oönskade tillverkni­ngsstopp, säger Staffan Dahlström, vd för HMS Networks, och fortsätter:

– Genom att förvärva en majoritet i detta bolag positioner­ar vi oss mycket närmare slutanvänd­are av industriel­la nätverk.

HMS förvärvar 70 procent av samtliga aktier i Procentec av företagets grundare som inte längre är aktiva i bolaget.

Övriga 30 procent ägs av den befintliga ledningsgr­uppen.

Procentec, som har sitt säte i Rotterdam, har runt 70 anställda och har även dotterbola­g i Tyskland, Italien och Storbritan­nien. Procentec-koncernen omsatte 11,7 miljoner euro under 2019.

– Det är ett stabilt och lönsamt bolag som har funnits i 24 år. Kortsiktig­t har affären ingen större inverkan på vår lönsamhet men vi tror att bolaget har goda förutsättn­ingar att växa till sig under våra vingar på sikt.

– Procentec fyller utan tvekan ett tomrum i vårt erbjudande, säger Staffan Dahlström.

 ?? Bild: Jari Välitalo ??
Bild: Jari Välitalo

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden