Hallandsposten

Tidspress för nytt gym trots bygglov

Laholm: Gunnohus har nu fått bygglov för att förvandla det före detta Lt-huset till ett gym. Men frågan är om tiden ändå räcker.

- Henrik Williamsso­n

I maj presentera­de tränings- och rehabföret­aget Take Care sina planer på ett citygym på Trädgårdsg­atan i Laholm. Meningen är att Take Care ska ta lokalerna i besittning i februari 2021.

Men bygglovet har dragit ut på tiden. Kommunen krävde att fastighets­ägaren Gunnohus skulle utreda parkerings­möjlighete­rna, något företagets vd Mathias Nilsson tidigare uttryckt irritation över.

Nu är p-frågan löst. Miljö- och byggnadsnä­mndens ordförande Knut Slettengre­n (M) skrev på fredagen under bygglovet.

– Menar du det? Det gjorde min helg. Jag ska genast köra ut till Take Care och berätta att vi har fått bygglovet, säger Mathias Nilsson när HP ringer upp och berättar om beslutet.

Tidigare har han på grund av de byråkratis­ka dröjsmålen ifrågasatt om det skulle vara möjligt för Take Care att komma i gång på utsatt tid.

Den frågan kvarstår. Alla praktiska arbeten får vänta ännu en tid.

– Vi får inte startbeske­d förrän vi har skickat in ritningar på ventilatio­n, brandskydd och annat. Det måste godkännas av kommunen först, säger han.

Det här är dokumentat­ion som inte finns färdig. Den måste tas fram av Gunnohus.

Hinner ni?

– Det blir på det berömda håret. Men vi kommer att jobba, vi ska lösa det.

Parkerings­frågan löstes genom att gymmets gäster får fyra parkeringa­r en bit ner på Trädgårdsg­atan. En handikappl­ats ska ritas upp i korsningen Trädgårdsg­atan/ Järnvägsga­tan. Gymmets personal får parkera på p-däcket intill Stadshuset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden