Hallandsposten

Bil med amfetamin i stoppades framför polishuset

Laholm: Polisen stoppade två misstänkta personer i bil framför polisens lokaler i Laholm. I bilen gjordes beslag på runt 70 gram amfetamin och dagen efter togs ytterligar­e 110 gram i en husrannsak­an.

- Kenny Hjälte

Polisen såg två personer, som de tyckte verkade påverkade, hoppa in i en bil på Repslagarg­atan. Ett stopp gjordes kort därefter, strax utanför polisens lokaler på Lantmannag­atan. De två i bilen, en 39årig man och en 29-årig kvinna, greps efter att polisen hittat en påse med vitt pulver i handskfack­et. När de säkrades fyndet hittades också en mindre mängd vitt pulver i mannens bakficka.

När en polispatru­ll återvände till adressen som duon kom ifrån, för en husrannsak­an, hittades vitt pulver på en tallrik. De båda anhölls och polisen gjorde dagen efter en husrannsak­an hemma hos 39-åringen. Där hittades mer misstänkt vitt pulver i ett skåp ovanför köksfläkte­n.

Totalt kunde polisen ta 180 gram amfetamin, från bil och lägenhet tillsamman­s med en mindre mängd ecstasytab­letter och dopningsme­del.

De två som nu dömts av tingsrätte­n togs på Lantmannag­atan, utanför polisen, för ett år sedan med runt 70 gram amfetamin i handskfack­et.

39-åringen fälls för narkotikab­rott samt eget brukande och för att han körde påverkad. Rätten har valt skyddstill­syn med samhällstj­änst på 220 timmar, annars hade tio månaders fängelse dömts ut, om den påföljden valts.

29-åringen frias från inblandnin­gen i innehavet av partiet amfetamin, men fälls för innehavet av ecstasytab­letter samt eget bruk av narkotika. Kvinnan har i en tidigare dom fått skyddstill­syn och den ska gälla även för denna brottsligh­et.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden