Hallandsposten

Sju covidfall kan kopplas till Mp-huset

Hyltebruk: I måndags öppnade Mp-huset igen, efter att ha stängts tillfällig­t på grund av smittsprid­ning i verksamhet­en. Sedan dess har ytterligar­e tre personer testats positivt för covid-19.

- Isabel Bark

Totalt har nu sju personer på den kommunala arbetsplat­sen M P-huset fått bekräftat att de har covid-19.

– Alla fall är relaterade till dem som har hållit sig hemma och testat sig. Ingen av dem har varit på arbetsplat­sen, säger kultur- och folkhälsoc­hefen Christer Grähs.

Med anledning av smittsprid­ningen har arbetsplat­sen vidtagit försiktigh­etsåtgärde­r och gått ut med extra tydlig informatio­n till deltagarna. Många av deltagarna är nyanlända och kan inte svenska språket så bra. Christer Grähs tycker att satsningen på tydlig informatio­n har gett effekt.

– Folk har stannat hemma om de har haft symtom. Det har varit en smittsprid­ning, men det känns som att den är under kontroll nu.

Spridninge­n av coronaviru­set ökar också rent generellt i Hylte kommun. För två veckor sedan visade Region Hallands statistik att totalt 42 Hyltebor hade konstatera­ts ha covid-19. I onsdags hade siffran ökat till 57 personer.

”Det här är en oroväckand­e trend. Nu gäller det att vi alla håller i och följer de rekommenda­tioner som finns”, säger stabschefe­n Therése Reuter på kommunens hemsida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden