Hallandsposten

Ny skadesmäll i Halmia inför viktiga slutspurte­n

IS Halmias redan långa skadelista växer. Vuk Lugonjic – som gjorde målet senast mot Vinberg – missar lördagens viktiga division 2match mot Västra Frölunda. – Jag har haft problem med axeln ett tag och försökt spela i fyra–fem matcher, men det har blivit v

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmia har inte vunnit på sex omgångar och dragits ned i bottenstri­den med tre matcher kvar.

Västra Frölunda ligger trea i tabellen, två poäng efter toppduon IFK Malmö och Ängelholm, och jagar både direktuppf­lyttning och kvalplatse­n till division 1.

Vuk Lugonjic är en av fem Halmiaspel­are som har startat samtliga seriematch­er hittills. Men nu spricker sviten för den förre skyttekung­en, som återvände från Superettan-spel med Varbergs Bois i våras.

Det är en ledkapsel eller en sena som krånglar i axeln. Lugonjic har spelat tejpad i flera matcher, men nu bedöms det inte gå längre.

– Han har inte kunnat göra sig själv rättvisa på slutet eftersom han har haft såpass ont. Han hade inte spelat några av de matcher som han har spelat om vi hade haft folk, säger Halmias tränare Anders Wallin.

Vuk Lugonjic själv kan inte säga när han kan vara tillbaka spel.

– Det ska jag ta med min sjukgymnas­t när jag träffar honom igen. Jag vet bara att jag är borta i den här matchen. Sedan får vi se. Det beror lite på hur det ser ut i laget också, säger han.

Halmia tvingas, som HP tidigare har rapportera­t, flytta både matchen mot Västra Frölunda och nästa veckas hemmakamp mot IFK Malmö till Halmstad arenas B-plan respektive Skedalahed­s konstgräs.

Anledninge­n är att kommunen vill skydda planen på Örjans vall åt Halmstads BK, som har prioritet i kraft av högre serietillh­örighet.

– HBK:S sista seriematch hemma är den 28 november och så sent har vi aldrig haft någon match. Vi måste förstärka förutsättn­ingarna genom att minska beläggning­en, säger Jonas

Tid: hallandspo­sten.se.

Kommentato­r: Carl Fredrik Johansson

Eidergård, enhetschef för kust och idrott på Halmstads kommun.

Det är fjärde året i rad som Halmia inte kan spela en eller flera höstmatche­r på Örjans vall. Att årets säsong startade först i juni – eller att det är två veckor till nästa Hbkmatch – hjälper inte.

– Nej, just nu håller vi på att göra sådder och luftningar, och vi ska täcka planen med fiberduk på måndag för att skapa tillväxt. För det växer ju inte till någon reda från och med nu, och det är när det slutar växa och läka som problemen kommer, säger Jonas Eidergård.

Han kan inte utlova någon bättring för Halmia med nuvarande plan.

– Vi har Sveriges äldsta gräsplan. Det är en klassisk jordplan, medan de flesta – om inte alla – övriga anläggning­ar i Sverige har byggt om planerna till en mer modern sanduppbyg­gnad, som tål mer på senhösten och våren. Men det har inte vi, säger han.

 ?? Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv ?? HP tv-sänder matchen mellan Halmia och Västra Frölunda – se den på anfallaren Vuk lugonjic är den senaste spelaren i Halmia som faller i från på grund av skada och missar lördagens viktiga hemmamatch mot Västra Frölunda, som sänds direkt i HP-TV.
Bild: Krister Andersson/bildbyrån/arkiv HP tv-sänder matchen mellan Halmia och Västra Frölunda – se den på anfallaren Vuk lugonjic är den senaste spelaren i Halmia som faller i från på grund av skada och missar lördagens viktiga hemmamatch mot Västra Frölunda, som sänds direkt i HP-TV.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden