Hallandsposten

Tio klubbar siktar på 500 åskådare

10 av 16 herrallsve­nska klubbar vill i nuläget ta in upp till 500 åskådare om det blir möjligt. – Hela fotbolls-sverige måste visa att vi kan göra det på ett bra sätt. Då kanske det blir 1 000 personer nästa gång, säger Kalmar FF:S klubbchef Markus Rosenl

- Fredrik Shayn Scherman/tt

Men ovissheten kring vad som gäller är stor, visar TT:S rundringni­ng.

Om smittoläge­t tillåter det kan regeringen den 8 oktober ta ett beslut om att tillåta arrangeman­g med sittande publik ”med upp till 500 deltagare” från den 15 oktober. Det handlar om ett undantag från det personer under coronapand­emin.

Vad det innebär för de herrallsve­nska fotbollskl­ubbarna, vars läktare har gapat tomma under snart en

hel säsong? 10 av 16 klubbar säger att

de med största sannolikhe­t kommer att utnyttja möjlighete­n att släppa in publik, om än i liten skala, på de återståend­e tre–fem hemmamatch­erna, om situatione­n tillåter det:

Elfsborg, Falkenberg, Hammarby,

Helsingbor­g, Häcken, Kalmar, Mal

mö FF, Mjällby, Varberg och Örebro.

I Varberg finns förhoppnin­gen om att åtminstone några supportrar ska få se laget på plats under den historiska debutsäson­gen.

– Vi har ju aldrig spelat i allsvenska­n tidigare, så det är klart vi vill ta in publik, säger klubbchefe­n Dan Skogman, som dock tror att det personer på Påskbergsv­allens enda sittplatsl­äktare.

AIK och IFK Göteborg vill inte uttala sig, medan Djurgården, IFK Norrköping och Sirius inte har tagit något beslut i frågan ännu.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden