Hallandsposten

I SISTA STUND

MED THOMAS UHRBERG

-

Det verkar som att Sveriges travbanor snart får börja släppa in publik igen.

Ett otroligt välkommet beslut – vi aktiva har verkligen längtat efter att få se lite folk på publikplat­s.

Det var i tisdags som regeringen meddelade att det från och med den 15 oktober kommer att tillåtas 500 sittande personer på idrottseve­nemang. Exakt vad det innebär för landets travbanor återstår fortfarand­e att se men som det verkar kommer Solvalla att smygstarta redan den 9 oktober med att servera lunch i samband med tävlingarn­a som avgörs den dagen då det redan nu är tillåtet att ta in fler än 50 personer på restaurang­en.

Jag ser verkligen fram emot det då det har varit lite trist att tävla inför tomma läktare.

Brambling imponerade

Kriteriet och Oaks avgjordes i lördags och det går verkligen inte att klaga på underhålln­ingen. Örjan Kihlström vann Kriteriet tillsamman­s med Brambling efter en heroisk insats. Hästen såg ut att bryta och vara halvrullig hela vägen men den lyckades vinna ändå och det var riktigt starkt gjort.

Stefan Persson vann Oaks med Björn Goops Eagle Eye Sherry efter en perfekt insats i vagnen.

Hoboken Am var heroisk tvåa efter ett lopp i dödens.

Nära sju rätt på systemet

Vi var nära att sätta sjuan förra helgen. Vi satt med sex rätt efter sex avdelninga­r och värdet låg på drygt 13 000 kronor inför sista, men spiken Pleasure for Cash levde tyvärr inte upp till de högt ställda förväntnin­garna så vi fick nöja oss med drygt 6 000 kronor för en sexa och ett gäng femmor. Lite surt, men vi tar nya tag denna vecka.

Min första spik hittar jag i den femte avdelninge­n och det är Timo Nurmos femåring Seismic Wave som ser ut att ha en väldigt rimlig uppgift. Han blir streckad därefter (84 procent i skrivande stund) men är han lika bra som han varit tidigare i år så vinner han.

I loppet efter väljer jag att spika Svante Båths Very Kronos då även han ser ut att ha en lämplig uppgift. Han borde hinna ikapp sina motståndar­e.

 ??  ?? Thomas Uhrberg
Thomas Uhrberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden