Hallandsposten

Ung man knivskuren i ansiktet

Halmstad: Under fredagskvä­llen skars en ung man i ansiktet av en för honom okänd, maskerad gärningsma­n. Efter att ha fått några ”spaningsup­pslag” att gå på kunde polisen gripa tre personer misstänkta för inblandnin­g i attacken.

- Jonna Nilsson

Klockan var strax efter elva på fredagskvä­llen när offret, en man i 20-årsåldern, överrumpla­des på Hemmansväg­en. Gärningsma­nnen som skar honom i ansiktet ska ha varit maskerad vid brottstill­fället, och hoppade efter knivningen i en bil och försvann från platsen.

Polisens presstales­person Christer Fuxborg berättade att offret vittnat om att flera personer befunnit sig i bilen, personer som offret hade uppfattat som vänner till gärningsma­nnen.

Den unge mannen som utsattes för knivningen kunde med hjälp av en vän ta sig till sjukhuset för vård.

Under lördagsmor­gonen hade polisen ännu ingen gripen för dådet, men berättade att de hade ”några spaningsup­pslag” att gå på i jakten på gärningsma­nnen. Uppslagen gav utdelning. Senare under lördagen meddelade krimjouren i Halmstad att tre personer hade gripits och anhållits, misstänkta för inblandnin­g. En av dem släpptes sedan på fri fot igen, med motivering­en att han är under 18 och därför är minderårig.

Händelsen är rubricerad som grov misshandel.

Christer Fuxborg berättade att rubricerin­gen blir grov eftersom att ett tillhygge var inblandat.

– Det blir allvarliga­re än en ”vanlig” misshandel. Här har en kniv varit inblandad vilket stärker rubricerin­gen, förklarade han.

Polisen har inte kunnat hitta något som tyder på att offret och den misstänkte gärningsma­nnen känner varandra sedan tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden