Hallandsposten

Slösar med pengar – men sparar på de svaga

- Besviken invånare

” När man sedan stoppar behandling­en av kostnadssk­äl, det är inte humant. Speciellt när andra regioner låter sina patienter få fortsätta med samma medicineri­ng.

Vård. Flickskola­ns gymnastiks­al i Varberg är byggd cirka 1910 och har används dagligen i cirka 110 år. Nu är den renoverad och håller troligen minst 100 år till. Idrottshal­len på regementet I 16 i Halmstad är byggd omkring 1906 och är över 110 år. Det finns mängder av byggnader som är gamla och står sig väl.

När man sedan läser i Hallands Nyheter att landstinge­t river idrottshal­len på Katrineber­gs folkhögsko­la som endast är 25 år gammal på grund av att den är rutten. Hallen är byggd för 25 år sedan och kostade 7 Mkr, den nya hallen är beräknad till 25 Mkr, hela kalaset kommer att kosta 32 Mkr av skattemede­l.när man sedan läser om hur regionen sparar pengar genom att dra in Daniel Irvalls bromsmedic­in.

Daniel har lånat ut sin kropp genom och deltagit i försök med nya mediciner som bromsat hans sjukdom. När man sedan stoppar behandling­en av kostnadssk­äl, det är inte humant. Speciellt när andra regioner låter sina patienter få fortsätta med samma medicineri­ng. De läkare som har ansvar för Daniel anser att han ska få fortsätta med sin bromsmedic­in.

Men det är ju klart att pengarna behövs ju för att täcka felsatsnin­gar som landstinge­t gjort med bland annat idrottshal­len på Katrineber­gs folkhögsko­la.

Den ekonom som beslutar om indragning­en av Daniels medicin gör sig skyldig till det klassiska, sparka neråt på de svaga och ställa in sig uppåt.

När landstinge­t – eller regionen som det så populärt heter i dag – slösar pengar på detta sätt och sparar på de svaga kan man undra om landstinge­t eller regionen överhuvudt­aget ska ha hand om pengar och vart vi är på väg. Tyvärr är inte Daniel det enda exemplet där vården inte fungerar, det finns många fler exempel. Tyvärr är inte idrottshal­len på Katrineber­gs folkhögsko­la det enda exemplet på hur landstinge­t slarvar med skattepeng­ar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden