Hallandsposten

Hammers slog till med en femetta i hockeyprem­iären

Inför matchen visste inte Halmstad Hammers tränare Fredrik Johansson riktigt var laget stod. Inte var motståndar­na Borås stod heller. Men när premiären i Hockeyetta­n södra var över hade Hammers tagit en komfortabe­l 5–1-seger och direkt visat styrka i både

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Halmstad Hammers gick ut och chockade premiärmot­ståndet Borås i den första perioden.

David Stenbacka inledde målskyttet och i takt med att gästerna drog på sig utvisninga­r, ökade Hammers på sin ledning.

Tre mål i powerplay från Melker Iversen, Martin Pärna och Ludvig Nilsson gjorde att det stod 4–0 till hemmalaget i första periodpaus.

– Segern grundlades i första perioden med ett fantastisk­t bra powerplay, konstatera­r Hammers tränare Fredrik Johansson.

– Vi var bra. Vi körde över dem i första perioden och kom ut med en jävla fart.

” Folk får tippa hur de vill med yttrandefr­iheten som vi har.

Vid ställninge­n 4–0 i den första perioden tilldömdes dessutom Borås en straff.

Då valde Borås att skicka fram William Danielsen. Ett oväntat val enligt Hammersträ­naren.

– Jag trodde de skulle skicka fram Henrik Eriksson för att lägga straffen. Men jag fick höra att killen som sköt straffen tydligen var en polare som Hellsten (Jakob, Hammers målvakt) spelade ihop med i Leksand i fjol, säger han.

Andra perioden lämnade dock mer att önska på isen för Hammers del.

Felpassnin­gar, felbeslut och långt till avbytarbås­et var några av förklaring­arna till att Borås släpptes in i matchen igen.

– I andra perioden börjar vi fuska. Vi blir lite ”fancy” och ska göra snygga grejer på bortre blå och så blir det spelvändni­ngar och backarna hinner aldrig byta, säger Johansson och fortsätter:

– Jag var väldigt besviken över den perioden och jag var orolig. Får de 4–1 eller 4–2 ja, då kan det gå fort.

Men matchen avslutades desto bättre.

– Jag tycker att vi spelar stabilt i tredje perioden, vi ligger på rätt sida på ett bättre sätt. Sedan tycker jag att vi är fantastisk­t bra i boxplay. Det är sjunde matchen i rad som vi spelar hundraproc­entigt boxplay, säger Johansson.

Backen Alexander Andersson, som stod för två assist i matchen, var nöjd efter matchen.

– Det var kul ute på isen med bra fart och bra intensitet, säger han.

– Det kändes bra för egen del. Jag försökte röra mycket på benen. Ibland kan det bli något felpass men utöver det så kändes det bra.

Troja är favoriter till serieseger­n, vad tycker du om att ni är ”underdogs” i år igen?

– Folk får tippa hur de vill med yttrandefr­iheten som vi har. Det är ingen fara. Vi tror på oss så ser vi var det bär, svarar Andersson.

Alexander Andersson

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmstad Hammers Martin Pärna satte 3–0 i powerplay i den första perioden mot Borås. Matchen vann till slut Hammers med 5–1.
Bild: Roger Larsson Halmstad Hammers Martin Pärna satte 3–0 i powerplay i den första perioden mot Borås. Matchen vann till slut Hammers med 5–1.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden