Hallandsposten

Mardrömsmi­nuter fällde Halmia: ”Nu är vi i skiten”

Ett tidigt 1–0-mål hjälpte inte. Två baklängesm­ål på två minuter i andra halvlek petade ned Halmia till den negativa kvalplatse­n i herrtvåan – med bara två matcher kvar. – Nu är vi verkligen i skiten, säger mittbacken Adrian Hallsö.

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Det blir en ångestladd­ad avslutning på säsongen för Halmia, som är utan seger i sju raka matcher.

Rödvitt fick ändå en drömstart mot toppstrida­nde Västra Frölunda då Marcus Jönsson – toppforwar­d för dagen – nickade in 1–0 på Rasmus Bengtssons fina vänsterinl­ägg redan efter elva minuter.

Men gästerna stuvade om inför andra halvlek och gick från två man i anfallet till tre. Det gav effekt både spel- och målmässigt.

Efter 64 minuter kom Halmias målvakt Markus Ryderberg helt fel på ett högerinläg­g och Frederick Ofori tryckte in 1–1. Två minuter senare skallade futsalland­slagsmanne­n Petrit Zhubi in 2–1 i krysset. Dubbelsmäl­len sänkte Halmia. – Vi slarvar lite på målen och får inte alls i gång något spel i andra halvlek. Det är nog lite självförtr­oende, vi vågar inte riktigt spela, säger Adrian Hallsö.

Halmia fortsatte med den nya 3–4–3–uppställni­ng (som ofta blir 5–4–1 i praktiken) som testades mot

Helsingbor­g i cupen i veckan. Men den fungerade inte fullt ut.

– Vi blir väldigt baktunga och det blir jobbigt för oss. Vinner vi boll så ligger vi nästan i eget straffområ­de och det blir nästan bara att vi skyfflar upp den och så har vi ingen där riktigt, säger Hallsö.

Halmias tränare Anders Wallin om systembyte­t:

– Det var för att vi kände oss trygga i det försvarssp­elet mot Helsingbor­g. Och försvarssp­elet i första halvlek tycker jag vi gör jättebra – de skapar inte mycket och vi har en jättechans till 2–0 också, när Marcus får ett öppet nickläge. Då blir det en annan match så klart.

– Men jag vet inte riktigt om vi blir nervösa eller stressade när vi kommer ut i andra halvlek. Det känns lite som att vi gömmer oss och vågar inte rulla, så det blir mycket långbollar.

Halmia lär inte få det lättare mot serieledan­de IFK Malmö nästa helg. Hallsö säger:

– Nu är vi verkligen i skiten, så nu gäller det bara att kriga, dra ihop säcken och jobba för varandra.

Se guldkornen på hallandspo­sten.se

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Halmias Oskar Rantala Törnfeldt ser ut attvilja åkalla högre makter efter ett av Västra Frölundas två mål.
Bild: Roger Larsson Halmias Oskar Rantala Törnfeldt ser ut attvilja åkalla högre makter efter ett av Västra Frölundas två mål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden