Hallandsposten

Mardrömsst­arten tog knäcken på Falkenberg­s FF

Mardrömsst­art och en första halvlek som Falkenberg­s FF bara ville stryka ett fett streck över. Då var loppet faktiskt redan kört. – Vi är inte riktigt där mentalt när matchen drar igång, sa Viktor Noring.

- Mattias Nilsson mattias.nilsson@hn.se 010-471 53 15

Falkenberg­s FF:S målvakt var överlägset bäst i sitt lag och höll siffrorna nere med ett koppel finfina räddningar, framför allt i första halvlek.

– Det kanske inte är så bra att jag får göra så många räddningar. Det betyder att vi inte kommer åt dem, sa Viktor Noring.

Ett beslutsamt BK Häcken, som bara tagit två poäng på de senaste tre matcherna, stack iväg till 2-0 tidigt i första halvleken när Johan Hammar smög upp på bakre stolpen och använde huvudet på en hörna och Patrik Wålemark sprang ifrån Tobias Englund och rundade Viktor Noring.

– Modet går ur oss efter tre minuter när de gör mål på hörnan, menade Noring.

Det kunde varit det dubbla i målprotoko­llet när Ahmed Yasin fick två lägen. På det första agerandet gjorde Viktor Noring en kanonräddn­ing. Vid det andra var Noring överspelad men Axel Norén rensade undan på mållinjen.

– Passningss­pelet satt inte. Duellspele­t satt inte. Vi har lite att fundera på över landslagsu­ppehållet, sa Viktor Noring.

Var det något i förberedel­serna som inte stämde?

– Det handlar inte om förberedel­ser. Vi har haft en bra vecka och visste vår gameplan. Men det blir tufft när vi får den där käftsmälle­n i början, sa Viktor.

FFF blev statister när Häcken-spelarna dansade fram. Det var spel på en planhalva och hallänning­arna hamnade konstant i tidsnöd. Det var 4-0 i målchanser efter en halvtimme. Tobias Englund hade dock inlednings­vis ett halvt friläge men snubblade till när han skulle skjuta.

Innan paus hann Häcken med ett tredje mål med en nick från nära håll från Alexander Söderlund.

– Inte okej. Ska man spela i Falkenberg­s FF måste man ha en 100-procentig standard där alla är redo att göra jobbet för varandra, sa Hasse Eklund.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden