Hallandsposten

Halmstad BTK nollade Juno i premiären

Det blev en fullkomlig drömstart för Halmstad BTK damer på säsongen. I bortmötet mot IK Juno var man överlägsna och vann med klara 5–0 i matcher. – Vi kunde inte ha börjat så mycket bättre än vad vi gjorde, säger tränare Fredrik Håkansson.

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

Jennie Edvinsson utmärkte sig i premiären.

Det var total dominans från start från Halmstad BTK sida när man gästade IK Juno i premiären av damernas pingisliga.

Vinst med klara 5–0 i matcher där man totalt bara tappade tre set.

– Det är lite spänt med första matchen för säsongen och man ser fram emot det. Vi kunde inte börja så mycket bättre än vad vi gjorde, säger tränare Fredrik Håkansson.

” Om vi spelar som vi ska så vinner vi de här matcherna.

Fredrik Håkansson Tränare Halmstad BTK

Nyförvärve­t Stina Källberg gjorde sin debut för klubben i seriesamma­nhang och vann både mot Hannah Holgersson (3–2 i set) och Sofia Westholm (3–0 i set).

– Hon var kanske lite spänd i första matchen men det är ett helt nytt lag för henne. Sen löser hon det i avgörande set och tog tag i det.

Förutom Källberg stod Erika Front för två vinster när hon besegrade både Sofia Westholm (3–0 i set) och Alma Rööse (3–1 i set).

Jennie Edvinsson vann sin match mot Rööse med 3–0 i set och får beröm för hennes spel i premiären.

– Jag tycker att Jennie spelar väldigt bra. Nu räknades bara hennes ena match men hon spelade väldigt bra i sin andra match också som hon hade ledningen i med 2–0 i set. Hon hade en väldigt bra dag, berömmer Håkansson.

– Det är alltid skönt när man får vinna så klart och det är viktigt för spelarnas självförtr­oende. Om vi spelar som vi ska så vinner vi de här matcherna.

 ?? Bild: Linda Weinstock/arkiv ??
Bild: Linda Weinstock/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden