Hallandsposten

Drott gick på knock i hemmapremi­ären

Det var premiärner­ver som spökade för Drott i förlusten mot IFK Kristianst­ad förra veckan. Några nerver i hemmapremi­ären mot Hellton var det dock inte tal om då Drott fullkomlig­t körde över gästerna. – Vi var verkligen revanschsu­gna så därför eldade vi på

- Matthias Bengtsson mb@hallandspo­sten.se 010-471 51 81

I si sådär tio minuter var det ställnings­mässigt jämnt när Drott spelade sin hemmapremi­är mot gästande Hellton från Karlstad.

Men när sedan Drott gjorde ett mäktigt ryck tidigt i den första halvleken var matchen i princip redan över. Ett hemmalag som var rejält revanschsu­get efter missräknin­gen i premiären borta mot IFK Kristianst­ad.

– Vi gör det bra framåt och kommer loss efter tio minuter. Då hittar vi rätt och vågar kliva på framåt, säger tränare Lars-magnus Jönsson.

– Vi gör vårt jobb och det gör vi väldigt bra. Vi var verkligen revanschsu­gna. Vi kom inte till vår rätt i förra matchen så därför eldade vi på lite extra, säger lagkapten Johanna Birkkjaer Andersson.

Drott spelade ut hela registret offensivt och sista kvarten av den första halvleken kändes det som att det kunde ha blivit fler än de 18 mål framåt som man gick till pausvila med.

– Vi hade mycket mer fart i vårt spel och offervilja­n fanns där att kliva hårt i varje situation, säger Jönsson.

Lagkapten Birkkjaer Andersson svarade för åtta mål i matchen, flest av alla, i en hemmapremi­är som Drott till slut vann med 36–22.

Dessutom spelade kantspelar­en hela matchen, något som inte hör till vanlighete­rna.

– Det var väl mest förr i tiden när man var yngre som man spelade hela matchen. Det känns rejält i bena nu efteråt kan jag säga, skrattar hon.

Trots utklassnin­gen så finns det fortfarand­e detaljer i spelet som Lars-magnus Jönsson vill slipa mer på.

– Jag ska inte stå här när vi vunnit med 14 bollar och ropa efter mer. Vi gör det bra framåt hela matchen och bra bakåt i första halvlek. I andra gör vi det inte bra i försvarssp­elet men det är lätt att det blir så när man leder med så mycket. Som tränare vill man ha mer hela tiden men jag är jättenöjd med den här vinsten.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Drotts damlag var rejält revanschsu­get efter förlusten i division 1-premiären mot IFK Kristianst­ad och krossade gästerna Hellton i Halmstad Arena.
Bild: Roger Larsson Drotts damlag var rejält revanschsu­get efter förlusten i division 1-premiären mot IFK Kristianst­ad och krossade gästerna Hellton i Halmstad Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden