Hallandsposten

31 oktober – en gulddag för HBK:S kapten

31 oktober. Det är ett datum som betyder mycket för HBK:S försvarsre­se Andreas Johansson. – Idag är det exakt fem år sedan jag tog Sm-guld med IFK Norrköping, så jag hade en bra känsla inför den här matchen. Det här är en bra dag, skrattar ”Ante G”.

- Anders Tornell

Andreas Johansson var magnifik och satte inte en fot fel när HBK slog Öster.

Han kom till HBK i fjol för att försöka ta klubben tillbaka till Allsvenska­n. Det gick inte alls.

Men efter imponerand­e 3-0 i toppmatche­n mot Öster i Växjö kryper nu landets högsta serie allt närmare. Speciellt efter den styrka laget visade på Visma arena och formkurvan som är bäst i hela serien just nu med fem raka segrar.

– Vi har varit väldigt bra den senaste tiden – bortsett den andra halvleken mot Norrby. Vi känner oss otroligt starka och lägger ner ett

” Jag vet hur det ser ut i tabellen och att vi har ett jättebra läge, men det är helt ointressan­t.

fantastisk­t jobb, där vi sätter vårt aggressiva försvarssp­el. 16:e nollan var nytt klubbrekor­d. Otroligt bra gjort, säger Andreas Johansson. Men än är det inte klart.

– Nä, jag vet hur det ser ut i tabellen och att vi har ett jättebra läge, men det är helt ointressan­t – det är först efter 30 omgångar som serien summeras. Därför måste vi hålla oss lugna och vara med i skallen i de matcher som återstår.

”Ante G” gjorde en strålande insats som härförare i defensiven och satte nästan inte en fot fel under 90 minuter. 38-åringen låg dessutom bakom de två avslutande målen. Först frispelade han Sadat Karim till 2-0 och hittade sedan fram med en passning till ”Crespo” Kamara, som fälldes av Östers målvakt Damir Mehic med straff som följd.

– Två assist till inte vanlighete­rna, men det grundar sig i ett bra försvarssp­el över hela planen, där vi vågar kliva upp, vinna bollen och sedan sätta in den till våra anfallare, tycker lagkapten Johansson.

– Men det är jättebra go i laget just nu och vi har full fokus på att göra saker på rätt sätt. I dag gjorde vi en jättebra match.

 ?? Bild: Lena Gunnarsson ??
Bild: Lena Gunnarsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden