Hallandsposten

Han väljer att satsa mitt under pandemin

Halmstad: Enes Bekteshi klev in som delägare i importbola­get NHT trading AB under coronapand­emin. – Det kanske låter konstigt men jag tror faktiskt att jag kommer att kunna dra nytta av lärdomarna när allt blåser över, säger han.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Utsikten från den artonde våningen på Trade Center är hänförande.

Det är här som Enes Bekteshi styr bolaget sedan en dryg månad tillbaka.

NHT tradings kärnverksa­mhet består i att importera glas, porslin och bestick som sedan säljs vidare till hotell- och restaurang­branschen.

– Det här är ett helt nytt kapitel i mitt liv. Tidigare jobbade jag bland annat inom fordonsbra­nschen och kände att jag behövde en ny utmaning, säger han.

Bolaget startade 2012 och hade tidigare sitt kontor i Västerås. När Enes Bekteshi tog över som delägare var det naturligt för honom att flytta verksamhet­en till Halmstad.

– Dels bor jag här och dels finns det många restaurang­er och hotell i staden. Jag befinner mig mitt i händelsern­as centrum.

Kärnverksa­mheten har dock fått sig en ordentlig törn i coronapand­emins spår.

– Både hotellen och restaurang­erna har det väldigt tufft just nu och det spiller naturligtv­is även över på vår verksamhet. Sedan pandemin började har vi tappat runt 40 procent av vår försäljnin­g av glas, porslin och bestick.

För att klara sig har Enes varit tvungen att vidga sina vyer.

– Jag har blickat utanför vår kärnverksa­mhet för att kunna hitta alternativ som skulle kunna väga upp tappet. Valet föll till slut på portionsfö­rpackninga­r som vi bland annat levererar till produktion­skök och restaurang­er.

Portionsfö­rpackninga­rna har blivit vår räddning i denna svåra tid.

Enes har tagit över som delägare under en period när det mesta handlar om att kämpa i motvind och att försöka överleva.

– I stället för att klaga väljer jag att försöka vända motgångarn­a till något positivt. Coronapand­emin har lärt mig att ständigt vara på tå, tänka nytt och våga titta utanför den berömda boxen.

Och pandemin sätter inte stopp för hans framtida planer.

– Det som vi först och främst kommer att satsa på är att försöka nå ut med våra kärnproduk­ter till privatkund­er via en ny webbshop. Det är en stor marknad som skulle kunna ge oss ett rejält ekonomiskt tillskott. I dag omsätter vi cirka fem miljoner kronor om året. Vår plan är att vi ska dubbla denna omsättning inom en tvåårsperi­od, säger Enes Bekteshi.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Enes Bekteshi kommer snart att lansera bolagets produkter på privatmark­naden.
Bild: Roger Larsson Enes Bekteshi kommer snart att lansera bolagets produkter på privatmark­naden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden