Hallandsposten

Butiker tackar bankdirekt­ören för coronastöd

Laholm: Stödet från den lokala sparbanken räddade flera butiker i Laholm från att gå under när coronapand­emin lamslog handeln i våras. Nu får bankdirekt­ören Lars-göran Persson ett inramat tack av handelsför­eningen.

- Jonatan Gernes

– Vi vill visa vår uppskattni­ng för allt som Lars-göran har gjort. Vi vet att det finns ett brinnande engagemang från hans sida, naturligtv­is med bankens pengar, säger Eva Salander, styrelsele­damot i handelsför­eningen Attraktiva Laholm.

På måndagsmor­gonen överlämnad­e representa­nter från föreningen och butikerna blomma och ett inramat tack-diplom till bank-vd:n.

– Tusen tack. Jag hoppas att alla känner sig delaktiga i detta, ute på kontoren också. Det är fantastisk­t att jobba i en bank som kan arbeta för att vi ska ha en bra utveckling i kommunen, sade Lars-göran Persson vid den lilla ceremonin som livesändes internt.

Laholms sparbank agerade snabbt för att stötta den lokala handeln under de kritiska månaderna i våras. Förskolor fick pengar för att handla i leksaksbut­iken, skolor fick bokpaket från bokhandeln och material till syslöjden från tygaffären, det köptes blommor från blomsterha­ndeln och fika från lokala konditorie­t.

– Det finns vissa butiker som inte hade klarat sig om inte banken hade gjort det den gjorde, säger Eva Salander.

Även Laholms kommun har ställt upp för butikerna, bland annat genom att ge sin personal presentkor­t. Köpmännen i kommunen är på så vis lyckligt lottade, enligt Eva Salander.

– När butiksinne­havarna hör med kollegor i andra kommuner har de inte alls fått samma stöd.

 ?? Bild: Jonatan Gernes ?? ”bankens snabba agerande gjorde att många av oss har klarat den här krisen jättebra, och några har varit väldigt beroende av stödet”, sade attraktiva Laholms ordförande sara Paulsson och tackade bank-vd:n Lars göran Persson.
Bild: Jonatan Gernes ”bankens snabba agerande gjorde att många av oss har klarat den här krisen jättebra, och några har varit väldigt beroende av stödet”, sade attraktiva Laholms ordförande sara Paulsson och tackade bank-vd:n Lars göran Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden