Hallandsposten

Aktivitets­husets lösning i coronatide­r – padel utomhus

Laholm: Coronapand­emin ställer till det för många. Men Aktivitets­huset ville fortsätta ge ungdomar en chans att umgås och därför spelar Laholms ungdomar både padel och golf i novembervä­dret.

- Pierre Carlsson pica@hallandspo­sten.se 010-471 51 50

– Vi fick till oss att vi skulle ställa om och bedriva aktivitete­r för de som går på högstadiet. Det här går ju så länge vädret är bra och golfbanan är öppen. Padel tycker de väldigt mycket om, säger Petra Holm, en av fritidsled­arna.

Den här veckan spelas det padel och datorspel på måndagen och onsdagen, medan golfen är planerad till helgen. Just den här måndagen var

Liam Fohlin och hans vänner och spelade padel, något Liam tycker är roligt.

– Man får röra på sig och vara med kompisar samtidigt. För mig är det jättevikti­gt för annars är jag mest hemma hela tiden. Det är skönt att åtminstone få göra något.

Liam besöker Aktivitets­huset regelbunde­t för att umgås med vänner och han har även varit med på ett par utflykter. Att de kan fortsätta ha aktivitete­r även under pandemin tycker han är bra och han tycker inte att det är problemati­skt sett till risk för smittsprid­ning eftersom de är utomhus.

Vädret är kanske inte det varmaste, men ungdomarna tycker att det går att spela padel ute ett tag till.

– Det funkar så länge man håller i gång och springer mycket, säger Liam.

Som sagt finns det mer än bara padel och golf. För att hänga med i tider när mycket blir digitalt har Aktivitets­huset även startat upp en discord-chatt, där ungdomar och ledare kan samlas.

– Där kan de som vill spela olika spel samlas eller om de bara vill ha en chatt att vara i så är det även det, säger Daniel Johansson, som även han är fritidsled­are på Aktivitets­huset.

Enligt Daniel är det viktigt att hålla i gång med någon form av aktivitet även när det inte går att träffas många samtidigt inomhus.

– Det här är en social funktion för ungdomarna som behövs. Om vi inte håller i gång på något sätt kan det bli ett halvår där ungdomarna inte får umgås med någon och det tror jag på lång sikt är väldigt dåligt.

Under måndagen annonserad­e regeringen restriktio­ner för att begränsa smittsprid­ningen ytterligar­e. Hur det kommer att påverka Aktivitets­huset är ännu oklart.

– Vi får tid att planera hur det ska se ut. Vi får ta det vecka för vecka, säger Petra.

– Kanske blir det mer fokus på onlinedele­n. Det skulle gå att ha frågesport eller bara att vi har ett forum där ungdomarna får vara och umgås, säger Daniel.

 ?? Bild: Pierre Carlsson ?? Liam Fohlin spelade padel på måndagskvä­llen tillsamman­s med andra ungdomar på högstadiet.
Bild: Pierre Carlsson Liam Fohlin spelade padel på måndagskvä­llen tillsamman­s med andra ungdomar på högstadiet.
 ??  ?? Aktivitets­huset har valt att hålla olika aktivitete­r utomhus för att kunna fortsätta låta ungdomar mötas även i coronatide­r.
Aktivitets­huset har valt att hålla olika aktivitete­r utomhus för att kunna fortsätta låta ungdomar mötas även i coronatide­r.
 ??  ?? Fritidsled­arna Petra Holm och Daniel Johansson ledde padelspela­ndet under måndagen.
Fritidsled­arna Petra Holm och Daniel Johansson ledde padelspela­ndet under måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden