Hallandsposten

Han sänder Halmstads version av Musikhjälp­en

Lokalradio­n i Halmstad drar sitt strå till stacken för att ingen människa ska lämnas utan vård. I december är det dags för årets upplaga av Musikhjälp­en och hela veckan kommer det även sändas en lokal version från Halmstad.

- Julia Paulsson jupa@hallandspo­sten.se 010-471 51 32

Varje år sänder Sveriges Radio P3 och SVT programmet Musikhjälp­en live dygnet runt i en vecka. Syftet med sändningen är att samla in pengar till ett välgörenhe­tsändamål, i år är temat allas rätt till vård.

För första gången gör nu Radio Halmstad en egen version av Musikhjälp­en och målet är att efterlikna originalet så mycket som möjligt, men i mindre skala. Peter Lindqvist som är programled­are på Radio Halmstad kommer leda sändningar­na tillsamman­s med ett antal gästprogra­mledare. De kommer ta emot flera gäster varje dag, både för att prata om temat och för att spela musik.

– Vi har bland annat bokat Honeyburst, Von Sicard, Anna Lovdal och Amanda Aasa, säger Peter Lindqvist.

Veckan kommer börja med en intervju med en överläkare från Hallands sjukhus som kommer berätta om vikten av vård för alla. Utöver det har kommunala politiker blivit inbjudna och man hoppas att även få med en representa­nt för Läkare utan gränser.

– Det är ett så viktigt ämne. Bara här i Sverige och lokalt kan vi se att människor som ensamkomma­nde eller papperslös­a hamnar utanför av olika anledninga­r och att samhället tappar bollen. Alla ska ha rätt till vård och det är så viktigt att vi belyser det, säger Peter Lindqvist.

Enligt traditione­n brukar originalve­rsionen av Musikhjälp­en sändas från en glasbur placerad på ett torg i någon svensk stad och locka tusentals människor till publiken. I år skulle sändningen ha skett från Gamla torget i Norrköping, men för att man vill undvika trängsel kommer produktion­en att flytta. Radio Halmstads version kommer sändas från skyltfönst­ret i den gamla bokhandeln på Hantverksg­atan. Halmstadbo­rna kommer kunna se artisterna­s framträdan­de live

” Det kommer kunna gå att interagera med oss under hela veckan.

Peter Lindqvist

men man har valt att inte ha någon publik inne i lokalen.

– Det kommer kunna gå att interagera med oss under hela veckan.

Likt orginalver­sionen kommer Radio Halmstad ha en bössa som lyssnarna kan skänka pengar till, ta emot önskelåtar och auktionera ut saker för att samla in så mycket som möjligt. Förra året samlade Musikhjälp­en och alla de lokala engagemang­en in 50 572 139 kronor till temat sex är inte ett vapen.

Radio Halmstads Musikhjälp­en kommer sändas mellan klockan 10 och 16 i en vecka med start den 14 december. Sändningen kommer också gå att höra på 88,6 MHZ.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Peter Lindqvist som är programled­are på den lokala radiokanal­en Radio Halmstad kommer leda den lokala Musikhjälp­en tillsamman­s med ett antal gästprogra­mledare.
Bild: Jari Välitalo Peter Lindqvist som är programled­are på den lokala radiokanal­en Radio Halmstad kommer leda den lokala Musikhjälp­en tillsamman­s med ett antal gästprogra­mledare.
 ??  ?? Amanda Aasa är en av artisterna som är är bokade till den lokala musikhjälp­en.
Amanda Aasa är en av artisterna som är är bokade till den lokala musikhjälp­en.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden