Hallandsposten

Centralt belägen nattklubb räddas undan konkurs

Halmstad: Nattklubbe­n Boom Boom Room har åter tvingats stänga till följd av coronarest­riktioner. Då går fastighets­ägaren Sigvard Cumtell på nytt in och pausar hyran. – Det är vår räddning, säger Katarina Lund, delägare i nattklubbe­n.

- Emelie Nordh en@hallandpos­ten.se 010-471 51 15

” Det är vår räddning. Vi är honom evigt tacksamma.

Katarina Lund, delägare i Boom Boom Room

Sedan tre veckor ligger verksamhet­en på Boom Boom Room helt nere. På grund av coronarest­riktioner tvingas nattklubbe­n hålla stängt.

Fastighets­ägaren Sigvard Cumtell har därför beslutat att hjälpa till.

– Jag är beredd att hjälpa dem med hyresfritt tills vidare för att de ska kunna överleva den här pandemin, säger han.

Katarina Lund, som äger Boom Boom Room ihop med Krille Nilsson,

menar att hjälpen är helt avgörande för verksamhet­ens överlevnad.

– Det är vår räddning. Vi är honom evigt tacksamma, säger hon.

Samtidigt kommer nattklubbe­n att söka ett statligt bidrag för sina fasta kostnader, däribland hyran. Om de blir beviljade pengar kommer dessa genast gå till att betala tillbaka hyresvärde­n, förklarar Katarina Lund.

– Får vi bidraget kommer vi naturligtv­is att ge det till Sigvard omgående. Samtidigt kan det dröja tre till fem månader innan de här pengarna betalas ut. Att han då ställer upp och väntar, det tycker jag är oerhört stort, säger hon och fortsätter:

– Vi får heller inte hela summan utan har bara rätt att söka stöd för 70 procent. Så även om vi får bidraget kommer han ändå att hjälpa oss med jättemycke­t pengar.

När Boom Boom Room stängde för tre veckor sedan var det för andra gången i år. Förra gången verksamhet­en låg helt nere till följd av coronarest­riktioner var mellan slutet av mars och juli. Också den gången hjälpte fastighets­ägaren till med hyresfria månader. I juli kunde nattklubbs­verksamhet­en återupptas och bedrivas med anpassning­ar, i förminskad skala. Exempelvis släpptes endast 140 gäster in i lokalen, i stället för drygt 400 som den har kapacitet för.

– Så fort vi fick öppna igen så prioritera­de vi naturligtv­is att betala hyran. Vi har fått ihop till den och våra räkningar. Det är vi nöjda med, säger Katarina Lund och förklarar att nattklubbe­n förlorat stora summor under året.

– Vi har stått och nekat folk, alltså intäkter, varje kväll sedan mars.

När det för några veckor sedan stod klart att nattklubbe­n inte kunde ta in fler än 50 gäster blev den enda utvägen att stänga.

– Nu går Sigvard in och räddar oss för andra gången, trots att det inte alls är hans skyldighet. I vår värld är han vår räddande ängel, säger Katarina Lund.

 ??  ??
 ?? Bild: Simon Larsson/arkiv ?? Katarina Lund och Krille Nilsson äger Boom Boom Room. ”Vi är honom evigt tacksamma,” säger Katarina Lund om att fastighets­ägaren pausar hyran för nattklubbe­n.
Bild: Simon Larsson/arkiv Katarina Lund och Krille Nilsson äger Boom Boom Room. ”Vi är honom evigt tacksamma,” säger Katarina Lund om att fastighets­ägaren pausar hyran för nattklubbe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden