Hallandsposten

Begravning­ar

-

I S:ta Katarina kapell har hållits begravning­sgudstjäns­t för Kerstin Ljungberg. Akten inleddes med att kyrkomusik­er Ingvar Petersson spelade Så skimrande var aldrig havet av E. Taube. Officiant var komministe­r Torbjörn Andersson. Efter avskedet och som avslutning spelades Tröstevisa av B. Andersson.

I Snöstorps kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Karl-erik Johansson. Akten inleddes med att Therese Petersson sjöng Så skimrande var aldrig havet, därefter sjöng Anna Johansson Bortom himlen. Officiant var komministe­r Martin Bengtsson som även sjöng My way och Stad i ljus. Före avskedet spelades Jag och min far med Magnus Uggla. Efter avskedet sjöng Therese Jag fick låna en ängel. Akten avslutades med att musikdirek­tör Stefan Wikrén spelade Dansen på Sunnanö på orgel.

I Holms kyrka har det har hållits begravning­sgudstjäns­t för Greta Emanuelsso­n. Gudstjänst­en inleddes med att organisten Stefan Wikrén spelade Canon av J. Pachelbel på orgel. Officiant var Jörgen Franzén. Därefter spelades psalmer Blott en dag, Härlig är jorden. Efter begravning­sakten sjöng solist Stefan Wikrén Till en stad jag är på vandring. Vid kistan tog anhöriga och vänner ett sista farväl till Greta med stilla musik. Som utgångsmus­ik spelades Tröstevisa av Benny Andersson.

I Knäreds kyrka har begravning­sgudstjäns­t ägt rum för Per Johansson, Mellbystra­nd. Som inlednings­musik spelade organisten Charlotte Bachman på orgel Time to say goodbye – Sartori/ Quarantott­o. Efter överlåtels­en sjöng Viktoria Frick med Charlottes komp på pianot, Himlen är oskyldigt blå -T. Gärdestad. Avskedet ramades in av att Roger Hansson sjöng Nocturne och Så länge skutan kan gå - E. Taube, och Charlotte kompade till på pianot. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade organisten på orgel Änglamark – E. Taube. Präst var Thommy Niklasson.

I S:t Clemens kyrka har begravning­sgudstjäns­t hållits för Thomas Bondeson, Mellbystra­nd. Som inlednings­musik spelades Som en bro över mörka vatten med Tommy Körberg på cd. Efter överlåtels­en spelades på cd You raise me up med Magnus Johansson. Vid kistan tog anhöriga ett sista avsked och farväl. Som avslutning­smusik spelade organisten Kim Lundberg på flygeln Hallelujah – L. Cohen. Präst var Mathilda Kjellström Ståhl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden