Hallandsposten

Oviss väntan för Hammers på ekonomiskt stöd

Halmstad Hammers spelar tre matcher på en vecka som kan sätta laget i en allt starkare position för att nå Allettan. Samtidigt väntar klubben på besked om hur mycket pengar man får i coronastöd. – Får vi en liten del av kakan är en annalkande likviditet­sk

- Fredrik Jonsson fj@hallandspo­sten.se 010-471 51 41

Under måndagen stod det klart att ishockeyn är den idrott som får störst del av coronastöd­et för kvartal tre, totalt 195 miljoner kronor av stödpaket på 554 miljoner.

– Det var positivt, säger Peder Carlsson.

För när det gäller klubbens ekonomiska läge är regeringen­s stödpaket, precis som för väldigt många andra idrottsklu­bbar som drabbats hårt av coronapand­emin, oerhört viktigt när matchintäk­terna till stor del försvunnit.

Pengarna börjar betalas ut på måndag och i nuläget vet inte Hammers hur mycket klubben kommer få när SHL, Hockeyalls­venskan, SDHL och Hockeyetta­n alla ska ha sin del av kakan.

– Just nu har vi fortfarand­e råd att betala våra räkningar. Det som oroar är hur stor del av kakan får vi? Skulle det vara så att vi får en väldigt liten del av kakan är en annalkande likviditet­skris inte så värst långt borta. Så innan vi vet hur mycket pengar vi får vet vi inte heller hur mycket varningskl­ockor vi måste ringa, erkänner Peder Carlsson.

I serier lägre än elitidrott­en, dit Hockeyetta­n också räknas, har man pausat träningar och matcher.

Ur ett ekonomiskt perspektiv, vill ni att serien fortsätter spelas eller vore det bättre att pausa?

– Om man uttrycker sig enkelt kostar det just nu pengar för oss att spela. Varje match är just nu en förlustaff­är. Det är en enkel ekvation att säga, så här kan det inte pågå för all tid och evighet. Men det är kanske inte upp till oss att besvara den frågan när det sitter folk med högre expertis högre upp.

Den här veckan har Hammers samtidigt en bra chans att, efter förlusten mot Borås senast, stärka sina aktier i jakten på en plats i Allettan efter jul.

Hammers möter tiondeplac­erade Kalmar hemma på onsdag, jumbon Tyringe borta på fredag och sjätteplac­erade Tranås hemma på söndag.

– Det är tre bra möjlighete­r, men det är viktigt att vi hanterar varje match för sig. Men jag tror att de flesta gillar att spela så här tätt, säger Hammers tränare Fredrik Johansson.

Mot Kalmar saknas återigen David Stenbacka, men han kan vara tillbaka till fredagens match.

Hallandspo­sten direktrapp­orterar från onsdagens match mot Kalmar med start 18.50.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden