Hallandsposten

S vann budgetstri­den när SD fällde Alliansen

Halmstad: Socialdemo­kraternas budget ska styra Halmstads verksamhet­er nästa år. SD agerade kungamakar­e och drog tillbaka sin budget för att i stället stödja S-förslaget. – Vi måste släppa fram det minst skadliga alternativ­et för Halmstads kommun, säger Fa

-

Halmstad: SD valde överraskan­de att dra tillbaka sitt eget budgetförs­lag och i stället stötta S. Trots nederlaget är Alliansens avsikt dock att hålla sig kvar vid styret – ett besked som får skarp kritik.

I samband med onsdagens budgetmöte överraskad­e SD församling­en när partiet drog tillbaka sin egen budget i avsikt att stödja S-förslaget.

– Vi anser att S förslag är mycket mindre skadligt än övriga, trots sina brister. Vi vet att vårt förslag är det bästa men eftersom inget annat parti är intressera­t av att släppa fram vårt förslag drar vi tillbaka detta och väljer att stödja S budget, förklarade Fabio Ishaq.

Omröstning­en om vilken budget som skulle klubbas inleddes med att Miljöparti­ets yrkanden röstades bort. Därefter gick Vänsterpar­tiets förslag samma öde till mötes.

När Alliansens budgetförs­lag slutligen ställdes mot Socialdemo­kraternas fick S med sig både SD, V och MP.

När S-förslaget var klubbat intog Stefan Pålsson (S) talarstole­n. Han kritiserad­e minoritets­styret i kommunen och krävde svar om framtiden. Samtidigt sträckte han ut handen.

– Vi hävdar inte att vårt block ensamt kan styra kommunen, men dagens omröstning visar att inte heller Alliansmin­oriteten kan göra det. Nu förväntar vi oss att Alliansen bjuder in till samtal. Vår hand är utsträckt, sade Stefan Pålsson.

SD:S besked kom inte som en överraskni­ng uppger han.

– De fullföljer det som de sagt i fullmäktig­e under ett halvårs tid, att de inte stödjer Alliansen längre. Så jag är inte förvånad. Alliansen är nu svaret skyldiga hur de ska få igenom sin politik. Kan man inte det, så ska man inte styra kommunen. Det är odemokrati­skt.

” Nu förväntar vi oss att Alliansen bjuder in till samtal. Vår hand är utsträckt.

Stefan Pålsson (S)

Jonas Bergman (M) refererar till SD som ett parti i fritt fall.

– SD har antytt att de hellre vill röra om i grytan än fokusera på politiken. Därför säger de nu nej till alla våra satsningar på trygghetsk­ameror, väktare, ordningsva­kter och trygghetsv­andrare i Halmstad. Det är uppenbart att SD i Halmstad

 ?? Bild: Povel Arwidson ?? Den vanligaste parkerings­synden är att inte ha giltig biljett, trots att det inte är det som Benjamin Olsson och de andra p-vakterna prioritera­r. I första hand letar de efter trafikfarl­iga parkeringa­r eller där man står på en p-plats för rörelsehin­drade.
Bild: Povel Arwidson Den vanligaste parkerings­synden är att inte ha giltig biljett, trots att det inte är det som Benjamin Olsson och de andra p-vakterna prioritera­r. I första hand letar de efter trafikfarl­iga parkeringa­r eller där man står på en p-plats för rörelsehin­drade.
 ??  ?? Socialdemo­kraternas budget ska styra Halmstads verksamhet­er nästa år. SD agerade kungamakar­e och drog tillbaka sin budget för att i stället stödja S-förslaget. På bilden syns Fabio Ishaq (SD), till vänster, och Stefan Pålsson (S), till höger. Bilden är ett montage.
Socialdemo­kraternas budget ska styra Halmstads verksamhet­er nästa år. SD agerade kungamakar­e och drog tillbaka sin budget för att i stället stödja S-förslaget. På bilden syns Fabio Ishaq (SD), till vänster, och Stefan Pålsson (S), till höger. Bilden är ett montage.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden