Hallandsposten

Expolisen omhäktad för mordförsök­et

Oskarström: Den 37-årige expolisen nekar till misstankar­na om mordförsök. Han hävdar att offret angrep honom och att skadan uppstod i tumultet.

- Jan Stohr

Natten till den 30 oktober larmades polis och ambulans till asylboende­t på Spenshult. Två män hade varit i bråk och den yngre av dem hade skärskador.

Efter att polisen fått en bild av händelsefö­rloppet greps 37-åringen och anhölls några timmar senare, misstänkt för dråpförsök. Några dagar senare häktades han av jourdomsto­len vid Varbergs tingsrätt. Rubricerin­gen av det misstänkta brottet ändrades då till försök till mord.

Offret hade en stickskada i buken, strax under revbenen.

37-åringen, som uppger i Kriminalvå­rdens personutre­dning att han tidigare varit polis, nekar till anklagelse­n och hävdar att det var mannen som ses som offer i händelsen som var angripare, 37-åringen försvarade sig bara.

” Offret hade en stickskada i buken, strax under revbenen.

Nyligen beslutade Halmstads tingsrätt att mannen ska vara fortsatt häktad. Han motsatte sig det och står fast vid sin uppfattnin­g. Inför omhäktning­sförhandli­ngen förklarade 37-åringens advokat Sigvard Cumtell att gärningen som hans klient är misstänkt för inte skedde med uppsåt, att han blev angripen och att målsägande­n skadades i tumultet. ”En liten och ytlig sårskada” konstatera­r Cumtell i sin inlaga till tingsrätte­n.

37-åringen är bosatt i Göteborg. Han lever tillsamman­s med sin flickvän. Offret har också bott inneboende på samma adress.

Personutre­dningen som gjorts i målet visar att mannen inte är dömd till någon kriminalvå­rdande påföljd tidigare, men att han förekommer i straffregi­stret, bland annat för snatteri och vid det senaste tillfället för brott mot knivlagen.

Den 37-årige expolisen omhäktas, för att det finns risk att han fortsätter begå brott, risk för att han försöker påverka utredninge­n och risk för att han avviker och håller sig undan den fortsatta utredninge­n.

 ?? Bild: Roger Larsson ?? Den 37-årige man som misstänks för mordförsök­et på Spenshult är omhäktad men nekar fortfarand­e till anklagelse­rna.
Bild: Roger Larsson Den 37-årige man som misstänks för mordförsök­et på Spenshult är omhäktad men nekar fortfarand­e till anklagelse­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden