Hallandsposten

Almqvist lämnar jobbet som analytiker – ex-hbk:are ersätter

I och med Halmstad BK:S avancemang till allsvenska­n väljer klubbens analytiker Reine Almqvist att lämna sitt uppdrag. Ny analytiker och scout blir i stället ex-hbk:aren Pelle Olsson.

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Pelle Olsson blir ny analytiker och scout i Halmstads BK.

Han ersätter Reine Almqvist som väljer att kliva av sitt uppdrag i klubben.

– Det är Reine själv som har valt att sluta efter ett och ett halvt år som analytiker hos oss. När han signalerad­e om detta började jag söka runt efter en ersättare. Det är inte lätt att ersätta Reine som är en kanonanaly­tiker, säger Hbk-managern Magnus Haglund och fortsätter:

– Det är tråkigt att han slutar eftersom han har gjort ett riktigt bra jobb i HBK med sin noggrannhe­t och sitt öga för detaljer i spelet.

Pelle Olsson har ett förflutet som spelare i Hbk-tröjan säsongerna 1986 och –87 och har Gefle IF, AFC Eskilstuna och Djurgården­s IF på meritlista­n över huvudträna­rjobb.

– Jag kontaktade Pelle och det visade sig att han hade en öppning i sitt avtal och då kände jag att det var ett namn som jag ville gå på, säger Magnus Haglund.

– Vi har haft mycket med varandra att gör både på planen och som vänner vid sidan om. Det är en klok och intelligen­t person som kommer att kunna hjälpa oss mycket.

Olsson lämnar rollen som sportchef i Sandvikens IF för att i stället hjälpa HBK.

– Jag trivdes väldigt bra senast i HBK, känns härligt att få vara tillbaka. Det blir inspireran­de med Allsvenska­n och ska bli kul att få vara med och hjälpa laget, säger Olsson till HBK:S hemsida.

Pelle Olsson kliver på sitt nya jobb i HBK efter helgerna och finns på plats när klubben drar igång försäsongs­träningen den 11 januari.

 ?? Bild: Johanna Lundberg ?? Pelle Olsson är Halmstads BK:S nya analytiker och scout.
Bild: Johanna Lundberg Pelle Olsson är Halmstads BK:S nya analytiker och scout.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden