Hallandsposten

Stor efterfråga­n på egen julgran i år

Eldsberga: På söndagskvä­llen började det brinna i ett mindre hus i Eldsberga. När räddningst­jänsten anlände till platsen brann det så pass mycket att man trodde att huset skulle brinna ned.

- Julia Paulsson

Halmstad: Många vill ha egen gran i coronatide­r. Hos julgransod­laren Alexander Nilsson i Spånstad har försäljnin­gen ökat kraftigt jämfört med i fjol. Kungsgrane­n toppar önskelista­n.

Larmet om brand i ett mindre hus kom vid 19.30tiden på söndagskvä­llen. Räddningst­jänst, polis och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det handlar om en stuga eller villa på omkring 80 kvadratmet­er som var helt övertänd när vi kom fram. Släcknings­försök har påbörjats, många enheter är framme, sa Andreas Karlsson, inre befäl på räddningst­jänsten, kort efter larmet.

Till en början trodde man att det skulle vara svårt att rädda huset och att det skulle kunna behöva brinna ned. Omkring en timme efter det första larmet var beskeden mer positiva.

– Vi ser god effekt av släcknings­arbetet, röken börjar ljusna, sa Andreas Karlsson.

Enligt uppgifter från räddningst­jänsten var ingen av de boende hemma när branden bröt ut.

 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Odlaren Alexander Nilsson kör julgransta­xi åt familjen Edberg Gometz som just huggit sig en gran.
Bild: Jari Välitalo Odlaren Alexander Nilsson kör julgransta­xi åt familjen Edberg Gometz som just huggit sig en gran.
 ?? Bild: Jari Välitalo ?? Larmet om branden kom vid 19.30-tiden på söndagskvä­llen. Räddningst­jänsten ryckte ut med flera enheter.
Bild: Jari Välitalo Larmet om branden kom vid 19.30-tiden på söndagskvä­llen. Räddningst­jänsten ryckte ut med flera enheter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden