Hallandsposten

Ny ägarduo tar över anrikt strandhote­ll

Mellbystra­nd: Strandhote­llet i Mellbystra­nd har fått nya ägare. Viktor Troedsson tar tillsamman­s med Marcus Randevik över stafettpin­nen från Andreas Toresson.

- Jerry Carlsson jc@hallandspo­sten.se 010-471 51 65

Laholm: Viktor Troedsson tar tillsamman­s med Marcus Randevik över stafettpin­nen för Strandhote­llet i Mellbystra­nd. Planen är att skapa ”lite mer rock and roll i byn igen”.

Affären blev klar redan i mitten av december.

– Det var en del tillstånd som skulle hamna på plats innan vi kunde gå ut med nyheten. Nu känns det riktigt bra, säger Viktor Troedsson.

Han har jobbat i restaurang­branschen i hela sitt yrkesliv och har alltid haft en dröm om att få driva eget.

– Jag har tidigare varit anställd på Strandhote­llet och känner väl till verksamhet­en. Dessutom vill jag vara med och utveckla Mellbystra­nd och återskapa den sommarkäns­la som har funnits där tidigare.

– Under de senaste åren har vi blivit en lillebror till Skummeslöv och Båstad och det tänker jag och Marcus ändra på. Det ska bli lite mer rock and roll i byn igen, säger han.

Viktor berättar att duons plan är att fortsätta jobba med fester, konferense­r, bröllop och galor.

– Dessutom vill vi göra Strandhote­llet till en mötesplats året om. Vi tänker alltså försöka hålla liv i verksamhet­en även under de tidiga vårmånader­na.

Vilka andra tankar har ni kring hotellets utveckling?

– Vi har en del nyheter på gång men de kan jag inte gå ut med just nu. Jag kan avslöja så mycket att det handlar om att nå en bredare publik.

Ni väljer att ta över hotellet mitt under brinnande pandemi. Är det inget som oroar er?

– Visst, ingen kan påstå att det är lugnt och stabilt i restaurang­branschen just nu men vi är övertygade att hotellet har stor potential på sikt.

– Det är bara att kämpa på, säger Viktor Troedsson.

 ??  ??
 ?? Bild: Erika Svensson ?? Viktor Troedsson och Andreas Toresson skålar för affären.
Bild: Erika Svensson Viktor Troedsson och Andreas Toresson skålar för affären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden