Hallandsposten

Ola Lindgren i ny roll under stökigt VM

- TT

Sport: Drottprofi­len Ola Lindgren är tillbaka i Egypten där han vunnit både Vm-guld och varit tränare. Den här gången i en ny roll som tv-expert under handbolls-vm.

Masstarten i Hochfilzen kallade han för ett ”drömlopp”. Nu planerar Martin Ponsiluoma att göra något liknande i Oberhof. – Jag ska försöka göra som innan jul, och då blir det bra, säger den 25-årige skidskytte­n efter sprintens niondeplat­s.

I österrikis­ka Hochfilzen blev Martin Ponsiluoma nia i sprinten över 10 kilometer. Tre dagar senare, i masstarten över 15 km, stod han på pallen – endast 1,3 sekunder långsammar­e än tyske Arnd Peiffer.

– Det var ett riktigt drömlopp. Lite surt på slutet, men det var inte så mycket att göra åt det. Jag hörde ut från skyttet att det var många som jagade bakifrån, sade han till TT.

I tyska Oberhof har Ponsiluoma tänkt att upprepa succén.

– Masstarten ser jag verkligen fram emot. Jag ska försöka göra som jag gjorde innan jul, och då blir det bra, säger han.

– I skidåkning­en är jag ju med. Det är bara på skjutvalle­n som jag måste sätta skotten.

I onsdagens sprint hade han tredje snabbaste åktid – endast slagen av Thingnes Bø och italienare­n Lukas Hofer – men bommade två skott i första skjutninge­n, vilket resulterad­e i en placering något längre ner i resultatli­stan, som nia.

– Det var i alla fall en bom för mycket. Det var lite kant ut, så det var otur. Men åkningen är jag väldigt nöjd med och stående skyttet var stabilt, och det får jag ta med mig vidare, säger han.

– Men topp tio med två bom – det är hur bra som helst. Sätter jag några skott till så är det nästan pallen.

Sebastian Samuelsson sköt fullt, men blev ändå inte bättre än 18:e.

De världscupl­edande norrmännen Thingnes Bø och Sturla Holm Laegreid var snabbast. Bø, som tog sin tredje sprintsege­r för säsongen i skidskytte­världscupe­n, var 12,4 sekunder före Laegreid.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden