Hallandsposten

Bun-ordförande Hantoft ”tjurig” över skolbeslut­et

Genevad: Barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Åke Hantoft (C) ser ingen längre framtid för Genevadssk­olan. Han är besviken över att nämndens utredning, som kom fram till nedläggnin­g, inte fick gehör.

- Henrik Williamsso­n

Frågan om vilka skolor som ska finnas och hur de ska se ut ska alltså utredas på nytt. När denna ”övergripan­de skolutredn­ing” blir klar är oklart.

Det är inte så att det finns någon pågående eller planerad utredning med fast slutdatum. Åke Hantoft uttrycker det som att den förra stora skolutredn­ingen från 2019 har fräschats upp under resans gång. Ett slags pågående process?

– Ja, det kan man gott säga. Vi har också lagt in en lokalbehov­splan. Skolutredn­ingen ska byggas ihop med den planen, säger Hantoft.

När skolplanen en dag kommer lär Genevadssk­olans existens dyka upp igen, spår han.

– Överlevnad­schansen för skolan är inte speciellt stor när vi kommer med nästa utredning heller, säger bun-ordförande­n.

– Kommer en ny utredning till

Barn- och ungdomsnäm­ndens ordförande Åke Hantoft (C) tycker inte att politikern­a i kommunstyr­elsen har lyssnat på utredninge­n som ville lägga ner Genevadssk­olan. hösten eller nästa år kommer resultatet att bli detsamma.

”Frustreran­de”, tycker Åke Hantoft om att den utredning som nu pekade på att det bästa vore att lägga ner Genevadssk­olan inte hörsammade­s.

– Jag blir lite besviken, och brydd, när buns personal gör ett jättejobb och tar fram en utredning som tittar långsiktig­t och backas upp av all personal. Sedan kommer det politiska systemet och klappar en på huvudet och säger ”ni begriper inte det här riktigt”. Det blir jag tjurig på.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden