Hallandsposten

Silverholt förlänger – och skickar passning till HBK

Elva inhopp och ett mål i Allsvenska­n i fjol. Nu har Halmstads Bk-fostrade anfallstal­angen Taylor Silverholt, 19, skrivit ett nytt tvåårsavta­l med förra årets allsvenska succénykom­ling Mjällby AIF. – Vi får se till att komma före Halmstad i tabellen, säge

- Carl Fredrik Johansson cfj@hallandspo­sten.se

Taylor Silverholt kom fram genom ungdomsled­en i HBK, men erbjöds inget A-kontrakt.

Våren 2018 skrev han i stället på för Mjällby, som kunde erbjuda A-lagsfotbol­l direkt i division 1. I fjol var Mjällby tillbaka i Allsvenska­n och knep en sensatione­ll femteplats.

Nu har Taylor Silverholt signerat ett nytt tvåårskont­rakt med Blekingekl­ubben.

– Det känns väldigt bra. Mjällby är ändå laget som trodde på mig när jag kom från Halmstad och gav mig chansen i seniorfotb­ollen så det var rätt självklart att jag skulle förlänga med dem, säger han.

Han har ännu inte startat någon match i Allsvenska­n, men gjorde elva inhopp och ett mål – mot AIK – under 2020.

Hur nöjd är du med din säsong?

– Med speltiden jag har fått så kan jag ändå vara rätt nöjd. Alla inhopp var på max tio minuter per match, vilket är lite tråkigt. Men jag tycker ändå att jag gjorde det så bra det gick på den korta stund jag fick.

Konkurrens­en var också tuff i Mjällbys anfall med skytteliga­trean Moses Ogbu i spetsen. Men nu har Ogbu sökt sig vidare – och Taylor Silverholt hoppas att det ska öppna möjlighete­r för honom själv.

– Han (Ogbu) gjorde en supersäson­g, men det blir en plats ledig nu så det är bara att slåss om den.

Mjällbys sportchef Hans Larsson säger till klubbens hemsida att Taylor Silverholt ”haft en stabil och positiv utveckling­skurva” sedan han kom till föreningen.

Hur ser du själv på din utveckling?

– Det håller jag nog med honom om. Det är ju lite skillnad på att spela junior- och seniorfotb­oll, så jag tycker att de första två åren när jag hade Milos (Milojevic) så utvecklade­s jag väldigt bra. I år har (Christian) Järdler hjälpt mig en del och även Juan Robledo.

När Mjällby drar i gång försäsongs­träningen på torsdagen har Christian Järdler – även han med Hbk-förflutet – befordrats från assisteran­de tränare till huvudträna­re efter Marcus Lantz.

Hur ska det bli att möta HBK i Allsvenska­n?

– Det ska bli kul. Jag fick starta en match mot dem och hoppade in i en mot dem i Superettan, så då får man väl hoppas att man startar båda denna gången och kanske gör något mål, säger Silverholt.

Sitter det fortfarand­e en liten tagg i hjärtat att det inte blev något mer spel i HBK?

– Nej, nu när det har gått så bra med Mjällby så var det ändå ett rätt så bra beslut att ta. Det hade varit kul att spela i Halmstad, men nu trivs jag skitbra i Mjällby så det blev bra till slut ändå. Vi får se till att komma före Halmstad i tabellen.

 ?? Bild: Rickard Nilsson/tt/arkiv ?? Taylor Silverholt (till höger) firar sitt hittills enda allsvenska mål som kom i 3–1-segern mot AIK i augusti 2020.
Bild: Rickard Nilsson/tt/arkiv Taylor Silverholt (till höger) firar sitt hittills enda allsvenska mål som kom i 3–1-segern mot AIK i augusti 2020.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden