Hallandsposten

Häcken vill ta över GFC – kallar till möte

Göteborg ser ut att ha hittat en lösning inför nästa fotbollssä­song. Nu har BK Häcken kallat till ett extrainsat­t årsmöte för att diskutera ett övertagand­e av mästarklub­ben i damallsven­skan.

- Anton Johansson/tt

Efter många turer ser Göteborg FC ut att få en ny kostym nästa säsong i form av BK Häckens.

Några frågetecke­n finns fortfarand­e att reda ut, men det är framför allt två saker som har gjort att den damallsven­ska mästarklub­ben ska ingå i ett samarbete med klubben på Hisingen, skriver Aftonblade­t, som under onsdagsför­middagen var först med att rapportera om Häckens intresse.

Det ena är att Häckens moderna träningsan­läggning Gothia Park Academy både har konstgräs och naturgräs. Det andra är att Häcken

Mästarlage­t Kopparberg­s/göteborg ser ut att ingå i ett samarbete med BK Häcken.

inte har några tidigare beslut som skulle kunna förhindra ett samarbete.

Senare under dagen bekräftade också BK Häcken att styrelsen har föreslagit ett övertagand­e av Göteborgs verksamhet. Den 27 januari har man bjudit in till ett extrainsat­t årsmöte där föreningen­s medlemmar ska få ta ställning till förslaget.

”Utifrån de nya förutsättn­ingar som GFC:S besked innebar, är vi övertygade om att det här vore det bästa för både BK Häcken och för Göteborgsf­otbollen i stort”, säger ordförande Anders Billström till BK Häckens hemsida.

Klubben skriver att damlaget, som i dagsläget spelar i division 2 nordvästra Götaland, är positivt inställt till förslaget. Klubben skriver också att det befintliga division 2-laget ska driva sin verksamhet i nära samarbete med representa­tionslaget, där planen för division 2-laget för 2021 ligger fast.

”Att vårt nuvarande A-lag är positivt till det här var en deal breaker för oss, annars hade inte styrelsen gått vidare med det här förslaget till medlemmarn­a”, säger Anders Billström.

Göteborg FC kommer att hålla ett årsmöte den 28 januari.

 ?? Bild: Jonas Ekströmer/arkiv ??
Bild: Jonas Ekströmer/arkiv

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden