Hallandsposten

Nykomling ser till att hålla ångan uppe

Halmstad: Nissan har fått tillökning av rykande het sort. Nedanför Kajskjulet har nämligen en bastuflott­e med terrass tagit plats. – Det fanns inget liknande här och det är ju skittråkig­t, säger initiativt­agaren Niklas Lindgren på Flyta.nu.

-

Niklas Lindgren är initiativt­agare till Halmstads senaste, rykande heta, tillökning. Placerad i Nissan nedanför Kajskjulet står nämligen hans sjösatta bastuflott­e. – Sitter man i en hundra grader varm bastu då kan man svalka sig var som helst, säger han.

Efter att bland annat ha bott på en segelbåt i Nordnorge i tre år återvände Niklas Lindgren till hemstaden. Han skulle renovera sin farfars sommarstug­a samt passa på att göra ”lite roliga saker”.

Steget till att sjösätta en bastuflott­e i Nissan låter kanske långt, men blir kortare med tanke på att Niklas morfar är från Finland.

– Det var han som lärde mig. Basta är ett sätt att duscha, det ska svettas ut. Det brukade vara varmt och tyst i bastun, minns Niklas Lindgren.

Addera att 33-åringen under sin tid som expedition­sledare i Norge även jobbade med bastuverks­amhet, att kompisen Pontus Johansson gjorde detsamma när denne arbetade på ishotellet i Jukkasjärv­i och ni förstår att avståndet från idé till verklighet inte var så långt.

– Det fanns inget liknande här och det är ju skittråkig­t. Går man till gymmet så är det typ 70 grader och det var inte det vi ville ha, berättar Niklas som är van vid tresiffrig­t i bastun.

Tillsamman­s med Pontus samt ytterligar­e en vän, Ola Rosén, gjorde de slag i saken.

–Vi började titta i höstas och tänkte bygga en flotte. Men sedan hittade vi den här i Avesta. En privatpers­on hade haft den i en sjö men inte använt den på sju år. Vi plockade ner den och körde den till Halmstad. Vi förstärkte grunden så att den skulle kunna stå i havet och så byggde vi ny trall, säger Niklas Lindgren.

Dagen före julafton, lagom till dopparedag­en alltså, sjösattes den vedeldade bastuflott­en och i mellandaga­rna var den redo för uthyrning. Intresset har varit över förväntan.

 ??  ??
 ??  ?? Isande kallt ute, men ångande varmt inne. Niklas Lindgren tyckte att Halmstad behövde en bastuflott­e. Nu finns det en i Nissan.
Isande kallt ute, men ångande varmt inne. Niklas Lindgren tyckte att Halmstad behövde en bastuflott­e. Nu finns det en i Nissan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden