Hallandsposten

Stor utsatthet för smitta hos personalen i förskolan

- Ewa på Växthusets förskola

Coronaviru­set. I pandemins spår är det många på våra förskolor som känner stor oro. Inget har varit sig likt sedan det startade. Trots vår utsatthet är det den verksamhet som har fått minst hjälp med hur vi ska förhålla oss för att minska smittsprid­ningen. Tvätta händerna och använda handsprit, det gör vi dagligen oavsett pandemi eller inte.

Hålla avstånd är däremot inte det lättaste. Vi har inte utrymme för det och jag vill då rikta skarp kritik till vår förvaltnin­g där vi inte har känt någon stöttning alls.

De förändring­ar vi har varit tvungna att göra har kommit från oss själva och facket. Bland annat att lämna och hämta sina barn utomhus, trycka på att slippa sammanslag­ning på lov och så vidare.

Just nu ska vi inte sätta in vikarier utan hjälpas åt i huset, Det är ett pusslande varje dag. Som tar mycket kraft och energi, plus oron för smittan. Hade vi kunnat så hade vi också jobbat hemifrån.

Sedan vill jag rikta en uppmärksam­het till alla vårdnadsha­vare. Tro aldrig att vi tycker det är roligt att skicka hem era barn vid minsta symptom. Vi måste följa de restriktio­ner som gäller, inte minst för alla pedagoger. Så att ni kan fortsätta att lämna era barn på våra förskolor. Jag hoppas att alla familjer tar sitt ansvar så att vi kan hjälpas åt att stoppa smittsprid­ningen så för allas skull, gå och testa er vid symptom. Att stänga förskolan helt, ja det kan man ju förstå vilka konsekvens­er det skulle få.

På min förskola gör vi förändring­ar utifrån nya restriktio­ner. Vi är ute så mycket det bara går, minskar antalet barn vid samlingar, tänka nytt vid varje situation.

Till sist vill jag ge en stor kram till alla fantastisk­a pedagoger som sliter på sina förskolor i denna pandemi.

Ta hand om er, vi gör det här tillsamman­s

 ?? Bild: Arkiv ?? På förskolan görs förändring­ar utifrån restriktio­nerna, bland annat genom att vara ute så mycket som möjligt.
Bild: Arkiv På förskolan görs förändring­ar utifrån restriktio­nerna, bland annat genom att vara ute så mycket som möjligt.
 ?? Bild: Privat ?? Rondellen vid infarten till Halmstad från väg 25 är inte ok tycker Bilisten som kräver bättring på skötsel och utsmycknin­g så att turister får ett gott intryck eftersom rondellen är det första de ser.
Bild: Privat Rondellen vid infarten till Halmstad från väg 25 är inte ok tycker Bilisten som kräver bättring på skötsel och utsmycknin­g så att turister får ett gott intryck eftersom rondellen är det första de ser.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden