Hallandsposten

Vikarierad­e för Haglund – nu prisas Bergström

U19-tränaren Johan Bergström, som vikarierad­e som Hbk-tränare mot Ljungskile i fjol, prisas som årets Unicoach.

- Fredrik Jonsson

Priset delas ut av Svensk Elitfotbol­l i samarbete med Unibet till framståend­e klubbar, tränare och spelare i svenska fotbollsak­ademier.

– Det är jätterolig­t och jag är väldigt tacksam att få ta emot ett så fint pris och jag är särskilt ödmjuk med tanke på den konkurrens som finns, säger Johan Bergström som har varit tränare i HBK:S akademiver­ksamhet i tio år och bland annat tränat den framgångsr­ika 1999-årskullen.

Utöver jobbet med HBK:S äldsta akademispe­lare fick Johan Bergström även vikariera som huvudträna­re för HBK i Superettan i en match. Debuten slutade med en 2–0-seger hemma mot Ljungskile när hela HBK:S ordinarie tränarstab insjuknade i corona.

– Det var en stor sak för mig att få vara med i det sammanhang­et, sedan tror jag att jag hade minimal påverkan på prestation­en och resultatet. Men det är ett väldigt fint minne, skrattar han.

Några planer på att bli huvudträna­re i närtid väcktes inte av det inhoppet. Johan Bergström trivs i den roll han har och förlängde i stället som U19-tränare med HBK i två år till i höstas.

I höst och vinter har dock han och akademispe­larna stått inför en annan typ av utmaning med tanke på coronarest­riktioner och stängda idrottsanl­äggningar som gjort att fotbollspa­ssen ersatts av löpträning­ar i mindre grupper och Ligacupen, som skulle spelats i februari-mars, har ställts in.

Johan Bergström hoppas, men är långt ifrån säker, på att seriespele­t ändå kan starta i slutet av mars.

– Förhoppnin­gsvis kan året avslutas bra så när vi summerar det är det ett bättre år än 2020 var.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden