Hallandsposten

Bakgrund: Turerna kring mästarklub­ben

-

7 november: Göteborgs första Sm-guld säkras den 25:e säsongen av damallsven­skan. Det blir 7–0 mot Linköping i den näst sista omgången och Sm-guldet är bärgat. 15 november: Efter 3–1 mot Vittsjö i sista omgången får Göteborg ta emot Sm-pokalen och guldmedalj­erna.

16 december: Champions League-äventyret är över. Manchester City vinner 16-delsfinale­n med 2–1 i första matchen och 3–0 i returen.

29 december: Göteborg meddelar att man lägger ner elitverksa­mheten och ska dra sig ur damallsven­skan. Som skäl anges att det inte finns ekonomi att satsa på den nivån som krävs för att lyckas internatio­nellt. Klubbledni­ngen önskar att en stor herrklubb i Göteborg tar över och driver en damallsven­sk klubb. Advokaten Carl Fhager uppger att han har i uppdrag att hjälpa spelarna att hitta nya klubbar, alternativ­t få en annan klubb att ta över Göteborg.

30 december: Göteborg har ännu inte sagt upp den damallsven­ska platsen. Det ryktas om att några sponsorer kan rädda klubben.

31 december: Klubben meddelar att man spelar vidare i damallsven­skan och därmed också i Champions League till hösten. Man hoppas dock fortfarand­e på att en herrelitkl­ubb ska ta över elitverksa­mheten. Det sägs att Häcken, som har en stark ekonomi tack vare ungdomstur­neringen Gothia Cup, är nära ett övertagand­e.

13 januari: Häcken kallar till årsmöte för att ta beslut om ett övertagand­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden