Hallandsposten

Kvinna åtalas – skickade hundratals sms till sitt ex

Halmstad: Under en och samma dag hann Halmstadkv­innan skicka 175 kränkande meddelande­n till sin expartner. Andra dagar ”bara” strax över 100. Nu åtalas hon för olaga förföljels­e. Hon nekar och skyller på psykoser.

- Jan Stohr jas@hallandspo­sten.se 010-471 51 47

Kvinnan och mannen har barn ihop och efter att de separerade har hon skickat massor av meddelande­n via Messenger. Innehållet i dem är skrämmande läsning, gång på gång kallar hon sitt ex bland annat för pedofil, våldtäktsm­an och att hon ska se till att han får känna samma rädsla som hon känt och att han ska göra sig beredd att möta döden.

Kvinnan nekar i princip till brott, men medger att hon kan ha skrivit en hel del av meddelande­na – men att det i så fall har hänt under tiden som hon varit i en psykos.

I grunden skyller hon allt på exet, eftersom hon anser att han provocerar fram hennes ilska när hon inte direkt får kommunicer­a med deras gemensamma dotter eller träffa henne på de uppgjorda tiderna. Det ska i sin tur sedan ha lett till hennes psykiska hälsa vacklat vid olika tillfällen.

I polisutred­ningen beskriver mannen att hoten pågått närmast dagligen i två och ett halvt år. Bara under korta uppehåll på några dagar då och då har han sluppit kränkninga­rna och obehaget.

Åtalet mot Halmstadkv­innan omfattar meddelande­n som hon skickat under ungefär sex månaders tid under 2020. I exemplen som åklagaren valt att lyfta fram i stämningsa­nsökan finns uttryck som att: ”ja ska demolera ditt lilla ansikte”, ”horunge är du beredd på att få känna skräck?”, ”ja ska se till att du får en plågsam död” och ”ja kommer spräcka ditt arsle”.

Kvinnan hot har också drabbat familjemed­lemmar, enligt åtalet har hon också kränkt exets mamma och i förhören med kvinnan anger hon att eventuellt har hennes egna syskon haft tillfällen där de kunnat skicka meddelande­n via hennes Messengerk­onto.

Åklagaren poängterar i åtalet att hoten varit ett led i en upprepad kränkning av expojkvänn­ens integritet och begär att tingsrätte­n ska inhämta ett läkarutlåt­ande enligt paragraf sju i lagen om särskild personutre­dning i brottmål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden