Hallandsposten

Äntligen kom snöplogen till glömd gata

Hishult: Snön föll i stora mängder över Hishult i förra veckan. Men en bit av Hiskullevä­gen förblev oplogad dag efter dag. – Jag har legat på varenda dag, säger Lars-olof Bengtsson som inte blev bönhörd förrän det började töa.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

När Lars-olof Bengtsson ringer upp HP på tisdagsmor­gonen låter han inte ilsken, men väl en smula förargad.

– Alla andra vägar i Hishult är plogade och grusade. Men inte här. Det ligger fyra fastighete­r här och i ett av husen bor ett par som är över 85 år. De kan inte gå ut, berättar han.

Hiskullevä­gen i Hishult är inte en rak gata. Den har några olika avstickare. Där Lars-olof Bengtsson bor har snöplogen inte synts till sedan snön började vräka ner.

– Vi fick 25 centimeter på vissa ställen. Fast nu har det ju börjat sjunka ihop, säger han.

Lars-olof Bengtsson började ringa till kommunen redan första snödagen. Utan resultat. Nu var det dags att ringa tidningen.

HP får också tag på Laholms kommuns driftchef Kristofer Johansson.

– Jag kan inte svara på varför det är så här. Om det är en kommunal gata ska den köras. Jag ska forska i det här, säger Kristofer Johansson.

Sedan går allt snabbt. Efter en halvtimme får HP kontakt med Svenolof Bengtsson igen.

– Var det du som hjälpte mig? Nu har de varit här och plogat, säger han förtjust.

Ett fall av ”när tidningen griper in”? Nej, säger Kristofer Johansson.

– Det här kan du nog inte ta äran för. Det är (arbetsleda­ren) Madelaine Herzwall som har påtalat det för vår entreprenö­r flera gånger. Gatan ska plogas, men de har missat den.

Kristofer Johansson vill inte hänga någon för det inträffade.

– Alla gör allt de kan. Jag har förståelse att det kan bli missar när vi får ett sådant snökaos som vi hade i förra veckan. Det är många timmars arbete ute i traktorern­a, säger han.

Sven-olof Bengtsson blev nöjd till slut han också. Gatan blev plogad, även om det nästan dröjde tills regnet började falla och snön ändå var på väg att smälta.

– Nu är det bra. Men man måste säga ifrån, säger han.

 ?? Bild: Henrik Williamsso­n ?? Äntligen barskrapat. Efter många dagars väntan kom snöplogen till slut till sven-olof Bengtssons gata på Hiskullevä­gen i Hishult.
Bild: Henrik Williamsso­n Äntligen barskrapat. Efter många dagars väntan kom snöplogen till slut till sven-olof Bengtssons gata på Hiskullevä­gen i Hishult.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden