Hallandsposten

Även Garth Brooks ska sjunga för Joe Biden

Garth Brooks är den senaste musikstjär­nan som presentera­ts som artist under festlighet­erna i samband med att USA:S näste president Joe Biden tar plats i Vita huset i dag.

- Martin Yngve/tt

Brooks ska enligt The Hollywood Reporter delta vid själva installati­onsceremon­in utanför Kapitolium i dag, onsdag, då Lady Gaga har fått uppdraget att sjunga USA:S nationalså­ng och där även Jennifer Lopez ska uppträda.

Med undantag för Ronald Reagan säger countrystj­ärnan att han har spelat för samtliga amerikansk­a presidente­r sedan Jimmy Carter (1977–1981), dock inte på allas installati­oner. Brooks deltog exempelvis inte när Donald Trump svors in som president 2017.

Brooks säger att han bjöds in till installati­onen av Joe Bidens fru Jill Biden och att hans deltagande inte är ett politiskt ställnings­tagande utan hans bidrag till att ena USA.

– Det här är historia och det är en ära att få vara med och tjäna landet, säger sångaren som enligt Billboard är den artist som sålt näst flest skivor i USA – färre än The Beatles men fler än Elvis Presley.

Festlighet­erna har redan inletts med konserter under långhelgen i USA, där måndagen var helgdagen Martin Luther King Day.

Musikfeste­n avslutas under onsdagskvä­llen med den 90 minuter långa tv-galan ”Celebratin­g America”, med bland andra Bruce Springstee­n, The Foo Fighters, John Legend, Kerry Washington, Demi Lovato, Justin Timberlake och Jon Bon Jovi. Konferenci­er är Tom Hanks. garth Brooks på scen 2019. På onsdagen ska han spela och sjunga för usa:s näste president joe Biden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden