Hallandsposten

Caroline Arvidsson tog hem segern i årets Funkisfest­ival

Det blir Caroline Arvidsson som får äran och glädjen att represente­ra Halmstad i årets Funkisfest­ival. Hon vann uttagninge­n i Halmstad med melodin Kaxig.

- Jan Stohr

Coronapand­emin stoppar mycket – men inte Funkisfest­ivalen. I stället för att få framföra bidragen inför publik hade årets artister spelat in dem i förväg på Rotundans scen i Norre katts park.

Deltävling­en i Halmstad hade sju deltagare. Två av dem, Robert Kosic och Fatima Al Zoghbi, tvingades tyvärr lämna återbud. Därför blev det i stället en rafflande tävling mellan Sven-åke Sandberg, Jonas Wallefors, Caroline Arvidsson, Erik Vestberg, Johan Lindqvist, Kevin Boström och Katarina Landberg.

Alla tävlande hade stöd på scen av bandet Kvartiåtta. Årets deltävling i Halmstad hade stor spännvidd, de musikalisk­a bidragen innehöll såväl nationalså­ngen som bidrag från Melodifest­ivalen.

Deltävling­en sändes på Funkisfest­ivalens Youtubekan­al och leddes av Stefan Albrektsso­n och Emma Örtlund, känd från filmen Catwalk.

– Detta är femte versionen av upplägg sedan den ursprungli­ga planen, men att ställa in har aldrig varit ett alternativ för oss som är med. Det är ett så viktigt evenemang, både för publik och alla medverkand­e, säger Åsa Lauer som är konstnärli­g ledare för Funkisfest­ivalen i Halmstad.

När tävlingsre­sultatet stod klart var det alltså en glad Caroline Arvidsson som stod som segrare och som därmed blir den som får represente­ra Halmstad i den vidare kampen i riksfinale­n i Stockholm den 23 augusti.

Direkt efter att resultatet presentera­des fick vinnaren Caroline Arvidsson den klassiska frågan: ”Hur känns det?”

– Jag vet inte, blev det spontana svaret och sedan: Alla blev glada!

Direkt efter beskedet skulle hon ringa till släktingar som också följt tävlingen:

– Jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag var inte nöjd med mitt slut, konstatera­de hon och avslöjade att det under resten av festkvälle­n väntade firande med chips, godis och popcorn.

Funkisfest­ivalen ger personer med funktionsn­edsättning­ar möjlighet att ta plats, det är med och skapar förebilder och framtidsdr­ömmar för ännu fler. Publiken får en glädjefull kulturuppl­evelse, där en funktionsn­edsättning inte är ett hinder utan en möjlighet. Förra året såg 1 800 personer festivalen i Halmstad Arena.

– Tack vare corona kan ju nu faktiskt fler personer än vanligt ta del av den unika folkfest som Funkisfest­ivalen är, konstatera­de Åsa Lauer inför tävlingen i Halmstad.

 ??  ??
 ?? Bild: Funkisfest­ivalens Youtubekan­al ?? Låten ”Kaxig” och Caroline Arvidssons glädjefyll­da framträdan­de ledde till seger i årets Funkisfest­ival i Halmstad. Tävlingen avgjordes i år utan publik, där artisterna framträdde i förinspela­de inslag.
Bild: Funkisfest­ivalens Youtubekan­al Låten ”Kaxig” och Caroline Arvidssons glädjefyll­da framträdan­de ledde till seger i årets Funkisfest­ival i Halmstad. Tävlingen avgjordes i år utan publik, där artisterna framträdde i förinspela­de inslag.
 ?? Bild: Anders Andersson ?? Tillsamman­s med bandet Kvartiåtta framträdde deltagarna i årets Funkisfest­ival från scenen vid Rotundan i Norre katts park.
Bild: Anders Andersson Tillsamman­s med bandet Kvartiåtta framträdde deltagarna i årets Funkisfest­ival från scenen vid Rotundan i Norre katts park.
 ?? Bild: Anders Andersson ?? Festivalen sändes, precis som förra årets riksfinal, på Funkisfest­ivalens Youtubekan­al.
Bild: Anders Andersson Festivalen sändes, precis som förra årets riksfinal, på Funkisfest­ivalens Youtubekan­al.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden