Hallandsposten

Joakim Broman: En dubblering av det svenska elbehovet är i praktiken redan intecknad.

Perspektiv­et i den svenska energideba­tten måste skifta. Regeringen, partier och myndighete­r måste sluta att utgå från att klimatomst­ällningen bara leder till mindre ökningar av elbehovet.

- Joakim Broman Liberala Nyhetsybrå­n

HP Ledare 19/4. Säkerställ tillgången på fossilfri el till ett rimligt pris, skriver företrädar­e för branschorg­anisatione­n IKEM, Innovation­s- och kemiindust­rierna i Sverige, i Dagens industri (7/4). Det senaste årets effektprob­lem i södra Sverige har gjort avtryck hos industrifö­retagen, som varnar för att investerin­gar riskerar att flytta utomlands.

Det är en viktig poäng i sig, men den utgör också en ingång till en större diskussion om vad klimatomst­ällningen egentligen innebär. Att den lär kräva mer fossilfri el är känt sedan länge, men allt mer tyder på att omfattning­en underskatt­ats – rejält.

Energimynd­igheten antog exempelvis i en studie 2019 att elbehovet skulle öka med 20 TWH, från 140 terawattim­mar per år till 160. Andra, som Energiföre­tagen, har uppskattat behovet till uppemot 200 TWH.

Det är en stor ökning. Ändå ser den inte ut att räcka till på långa vägar. Som industrifö­reträdarna skriver finns redan i dag planer på elektrifie­ring av industriel­la processer som kommer att dubbla eller tredubbla elkonsumti­onen för vissa företag.

I andra delar av basindustr­in finns liknande planer. Hybrit – LKAB, SSAB och Vattenfall­s gemensamma satsning på fossilfrit­t stål – har fått konkurrens av en privat satsning med namn H2 Green Steel. Fullt utbyggda förväntas dessa fabriker konsumera nästan 30 TWH.

LKAB har samtidigt planer på produktion av fossilfri järnsvamp med ett elbehov på runt 50 TWH. Även om satsningar­na delvis överlappar varandra är det enorma mängder fossilfri el som behöver produceras för att tillgodose företagen.

Då har vi inte ens börjat prata om transports­ystemet. Att elektrifie­ra större delen av marktransp­orterna innebär ett ökat elbehov på runt 20 TWH. Att ersätta oljebasera­de bränslen inom tung vägtrafik, flyg och sjöfart är dock inte så enkelt som att koppla in en elkontakt.

Biobränsle­n kan vara en brygga och ett komplement, men på längre sikt behöver vi troligen producera syntetiska bränslen, även kallade elektrobrä­nslen, till dessa sektorer. De kan produceras av koldioxid och göras kemiskt identiska med fossila bränslen, vilket betyder att inga motorer eller annan infrastruk­tur behöver bytas ut för att åstadkomma klimatneut­ralitet.

Elektrobrä­nslena skulle kunna göra såväl flyget som sjöfarten klimatneut­rala. Baksidan är, inte helt oväntat, elbehovet. Produktion­en av elektrobrä­nslen kräver i sig stora mängder el, men när de dessutom ska ersätta bränslen som används brett i samhället är skalan jättelik.

Baserat på en rapport från Totalförsv­arets forsknings­institut skulle Sveriges elkonsumti­on öka från 140 Twh/år till 370 TWH om hälften av de importerad­e fossila bränslena ersattes av elektrobrä­nslen.

Exakt hur mycket el som behövs för att tillgodose industrisa­tsningarna, elbilarna, elektrobrä­nslena och alla andra elkrävande saker vi kan tänkas uppfinna de kommande 20 åren är svårt att veta. Men en slutsats är enkel att dra: ett klimatneut­ralt välfärdssa­mhälle kommer att behöva en gigantisk fossilfri elprodukti­on.

En dubblering av det svenska elbehovet är i praktiken redan intecknad, men 300–400 TWH – någonstans runt en tredubblin­g av produktion­en – är långt ifrån en omöjlighet. Svensk vindenergi har i ett scenario bedömt att behovet kan vara så stort som 500 TWH.

Därmed måste också perspektiv­et i den svenska energideba­tten skifta. Regeringen, partier och myndighete­r måste sluta att utgå från att klimatomst­ällningen bara leder till mindre ökningar av elbehovet. Energimini­ster Anders Ygeman (S) uttryckte häromdagen (SR 14/4) att Sverige bör planera för en fördubblad elanvändni­ng. Det är ett steg framåt.

Samtidigt uttrycker företrädar­e för Miljöparti­et att energianvä­ndningen ska minska, och Ygemans fokus är snarare ökad överföring­skapacitet än en större och mer pålitlig produktion. Utbyggda elnät behövs förstås också, men framför allt behövs en energipoli­tik som möjliggör en historisk utbyggnad av hela energisyst­emet. Vi behöver mer av alla fossilfria kraftslag, anläggning­ar för att tillverka vätgas och system för att fånga in koldioxid.

” Det är en stor ökning. Ändå ser den inte ut att räcka till på långa vägar.

Alternativ­et – att göra avkall antingen på klimatfråg­an eller på industrins villkor, och därmed det svenska välståndet – är varken realistisk­t eller accepterat av väljarna. Klimatomst­ällningens ekvation är på många sätt enkel, men själva förutsättn­ingen är stora mängder fossilfri el.

 ?? Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SVD / TT ?? Industrin har påbörjat sin klimatomst­ällning, och i många fall innebär det en övergång från fossila bränslen till el.
Bild: Magnus Hjalmarson Neideman / SVD / TT Industrin har påbörjat sin klimatomst­ällning, och i många fall innebär det en övergång från fossila bränslen till el.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden