Hallandsposten

Inget brott bakom brand i ladugård

Björsjö: En ladugård i närheten av Björsjö stod i brand under söndagen. Bara en liten del av ladan gick att rädda.

- Jennifer Last Tony Thorsell

Strax före kl 14 på söndagen kom larmet om branden i närheten av Björsjö.

Det slog lågor genom taket på en ladugård i närheten av Björsjö. Strax före klockan 14 på söndagseft­ermiddagen larmade boende på gården om branden.

– Det är en fullt utvecklad brand. Det slår lågor genom taket på ladan. Det är nog inte så mycket att göra där, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningst­jänsten i Halmstad, och fortsätter:

– Men det ska inte vara några djur i ladugården. Det ska ha stått någon veteranbil där inne, men det verkar som att de har fått ut den. Inga andra byggnader tros vara i fara men vi vet inte så mycket mer i nuläget, fortsätter Wallin.

Vid klockan 14.20 kunde Johan Wallin konstatera det han anade.

– De inriktar sig bara på att skydda boningshus och något hönshus. Ladan går inte att rädda. Det är ganska stor spridnings­risk till skogen bakom och det blåser en del. Det är full aktivitet kan man säga.

Drygt en timme senare, vid 15.30-tiden, hade räddningst­jänsten läget under kontroll och de lyckades hindra branden från att sprida sig till skogen.

– Vi börjar sakta med säkert kunna släppa hem några styrkor. Vi avvecklar inte helt, men någon enhet har fått lämna. Vi har kunnat rädda en liten del av ladan, men det mesta har brunnit ner.

Den största delen av räddningsa­rbetet pågick till runt klockan 16.30.

– Men vi kommer att ha en liten enhet kvar för efterbevak­ning också.

Det är fortfarand­e oklart vad som har orsakat branden, men enligt polisens vakthavand­e befäl finns det ingen misstanke om brott.

 ?? Bild: Roger Larsson ??
Bild: Roger Larsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden