Hallandsposten

Sydhallänn­ing åtalas för märkliga brott

Knäred: Mannen hade med sig en kniv, kofot och clownmask när han hittades sovande i en trädgård i Knäred. Det är bara ett av de märkliga brott han nu åtalas för.

- Henrik Williamsso­n hw@hallandspo­sten.se 010-471 51 69

Åtalet mot en 38-årig laholmare är på åtta punkter och innehåller flera ögonbrynsh­öjande detaljer.

Historien börjar en söndagsmor­gon i februari 2020. Då vaknade en man och hans fru av att någon hade startat familjens bil. Bakom ratten satt 38-åringen som sade att han ”bara ville ta bilen till Knäred”, varpå han lämnade platsen.

38-åringen hade också varit inne i parets husbil och uterum, där han bland annat snott åt sig en flaska sprit. Senare under dagen blev han tagen av polis, och hade då narkotika både i blodet och i fickorna. Han åtalas för försök till bilstöld och narkotikab­rott.

Den misstänkte­s dåliga dag avslutades med att han somnade från ett nudelkok, varvid räddningst­jänsten fick rycka ut till hans bostad. På den punkten åtalas han för allmänfarl­ig vårdslöshe­t.

5 juni förra året hittades mannen sovande i en trädgård i Knäred. Han hade en kniv och en kofot på sig. I hans cykelkorg låg enligt vittnen en clownmask.

Själv har han berättat att han var påverkad av bensodiaze­piner och hade irrat runt i skogen mer än ett dygn innan han lade sig att sova på gräsmattan. För detta åtalas han för brott mot knivlagen.

För ett par månader sedan hittade 38-åringen ett borttappat körkort och hann ställa till med elände för ägaren.

38-åringen begav sig nämligen till Hallarna i Halmstad. Där försökte han köpa två mobilabonn­emang och, som han själv uttryckt det, ”det dyraste guldhalsba­ndet de hade” i en guldaffär.

Båda köpen gick i stöpet. Väktare tillkallad­es och tog fast den misslyckad­e bedragaren. Men 38-åringens köpförsök orsakade en kreditpröv­ning mot körkortets ägare.

För brotten på Hallarna åtalas han nu för två fall av försök till bedrägeri. 38-åringen har erkänt det mesta som han anklagas för.

 ?? Bild: Polisen ?? 38-åringen hade norpat en flaska Bacardi och en mjölkspann från ägarens uterum när han försökte ta en bil i Knäred. Samma dygn somnade han från sitt nudelkok, vilket orsakade en brandkårsu­tryckning. Vid ett annat tillfälle gick han vilse i skogen och hittades sovande med en rostig morakniv i fickan. Alla händelsern­a, och mer därtill, har nu lett till åtal.
Bild: Polisen 38-åringen hade norpat en flaska Bacardi och en mjölkspann från ägarens uterum när han försökte ta en bil i Knäred. Samma dygn somnade han från sitt nudelkok, vilket orsakade en brandkårsu­tryckning. Vid ett annat tillfälle gick han vilse i skogen och hittades sovande med en rostig morakniv i fickan. Alla händelsern­a, och mer därtill, har nu lett till åtal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden