Hallandsposten

Efter finalkriti­ken: ”Jag börjar få lite rysningar nu”

Adrenalin, avgrundsvr­ål och fantastisk volleyboll. Alla ingrediens­er fanns när Hylte/halmstad vann den första finalmatch­en mot Falkenberg. – Vi spelade säsongens två bästa set i de två första seten, myste tränare Almir Ljutovac efter matchen.

-

Inför finalserie­n mot Falkenberg var Hylte/halmstads tränare Almir Ljutovac kritisk mot upplägget.

– Jag var kritisk mot att man som favorit skulle börja på bortaplan, men det är klart, har man vunnit första matchen är det jäkligt skönt att ha två hemmamatch­er på sig att avgöra. Det finns för- och nackdelar med allt, säger han.

För efter en fantastisk volleyboll­match mellan säsongens två bästa lag på herrsidan stod till slut Hylte/ Halmstad som segrare efter 3–1 i set.

– Jag tycker att vi inleder fantastisk­t, sätter press på dem i serven, spelar jättebra blockförsv­ar på deras stora anfallsvap­en och de två första seten var våra två bästa sammanhäng­ande set på hela säsongen, berömmer Ljutovac.

– Vi har hög fokus, bra press och är aggressiva i alla moment och gör det skitbra.

I tredje set dipp.

– Vi börjar missa mer i serve och de kommer undan med lätta poäng samtidigt som de får igång Faeez Alloush, säger Ljutovac.

– I fjärde kommer de in med mer

blev det dock en liten självförtr­oende och vi försöker streta emot. Setet vacklar och vid 24–24 tar vi en timeout, de drar en serve i nät vilket vi hoppats på och så får vi med oss ett serveess på sista bollen. Jävligt skönt och förlösande. Jag börjar få lite rysningar nu...

Marcus Nilsson var en gigant på planen och noterades för 20 anfallspoä­ng under matchen.

Ändå var han inte helt nöjd med insatsen efter matchen.

– Jag är inte helt nöjd med min insats. Jag tycker att jag gör ganska många misstag som jag normalt sett inte gör, säger han.

Men att det var en rolig finalmatch att spela, det fanns det ingen tvekan om.

– Enligt mig är det de två bästa lagen i Sverige som spelar finalen. Det är en rättvis final. Det är pang-pang-volleyboll och det är den volleyboll­en jag tycker om och den jag har upplevt genom hela min karriär. Det är skitkul det här, säger han med ett leende.

– För oss var det jättevikti­gt att börja på ett starkt sätt, att sätta ner foten och visa vad vi är. Mentalt var det jättevikti­gt.

Nilsson höjer också ett varningens finger inför finalretur­en i Halmstad på torsdag.

– Det är ett pang-pang-lag vi möter och när de har vind i ryggen då viner det runt oss. Det gäller att man trycker ner dem från början och håller dem nere. Så fort vi lättar lite på gasen är de där och då smäller det.

 ?? Bild: Robert Boman ?? Marcus Nilsson och hans Hylte/halmstad skaffade sig matchboll i finalserie­n efter att ha vunnit i Falkenberg i den första finalmatch­en med 3–1.
Bild: Robert Boman Marcus Nilsson och hans Hylte/halmstad skaffade sig matchboll i finalserie­n efter att ha vunnit i Falkenberg i den första finalmatch­en med 3–1.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden