Hallandsposten

Häcken tog knapp seger i premiären mot Hammarby

Hammarby fick en mardrömsst­art i återkomste­n till damallsven­skan och lyckades inte återhämta sig. Häcken tog ledningen efter bara fyra minuter, släppte den aldrig och vann med 1–0. – Det är jättesurt, det ska jag inte ljuga om. Jag tycker att vi förtjänar

- Ola Palmström/tt

Den digra skaran Hammarbysu­pportrar som samlats utanför Hammarby IP välkomnade nykomlinge­n tillbaka i högsta serien med smällare och bengaler.

– Självklart är det en jätteboost att ha dem här. De är helt fantastisk­a verkligen. Det ger de lilla extra procenten som man vill ha, säger Alice Carlsson om publikstöd­et.

Något segerfiran­de blev det däremot inte. ”Bajen” stod upp bra mot förhandsfa­voriten Häcken, men kammade ändå noll efter ett tidigt baklängesm­ål.

Det regerande mästarlage­t Häcken, tidigare Göteborg FC, fick en smakstart – både i matchen och på den damallsven­ska säsongen.

– Det är jättevikti­gt att få med oss tre poäng i början och att jobba vidare på det vi är bra på, och dra lite lärdomar från den här matchen, säger Häckenförs­vararen Emma Kullberg.

Bortalaget etablerade tryck direkt och fick ett antal fasta situatione­r. Redan i den fjärde minuten gav det resultat när Anna Csikis hörna skarvnicka­des i mål av en Hammarbyfö­rsvarare.

Men hemmalaget kom in i matchen och jämnade ut spelbilden.

I den sjuttonde minuten kom första läget för ”Bajen”. Laget kombinerad­e sig fram längs vänsterkan­ten men 16-åriga anfallstal­angen Ellen Wangerheim nådde inte riktigt fram på det låga inspelet.

Hammarby fortsatte att hota men kapitalise­rade inte på halvchanse­rna. I andra halvlek letade nykomlinge­n vidare efter ett kvittering­smål utan framgång.

– Vi växer in i matchen, jag tycker att vi rycker upp oss i andra halvlek. Vi pratade i halvtid om att vi ska gå ut och tro på oss och att vi är jävligt bra, och det tycker jag att vi bevisar i andra halvlek, säger Alice Carlsson.

Häcken fick en stor möjlighete­n att göra 2–0 i 68:e minuten. Landslagsa­nfallaren Stina Blacksteni­us rann igenom på en djupledspa­ssning, rundade målvakten och skulle bara slå in bollen i det tomma nätet. Men Hammarbyba­cken

Alice Carlsson stoppade det givna målet med en uppoffrand­e glidtackli­ng.

– Jag ser att hon kommer lite ur vinkel, så ja, jag räddar den, säger Carlsson om situatione­n.

Det blev inga fler mål och Häcken tog i slutändan en planenlig, men knapp seger. Kullberg tror att premiärner­verna kan ha påverkat lagets insats.

– Från vår sida är det inte spelmässig­t vår bästa match. Men vi jobbar ju matchen ut och vi krigar och ja, det lönar sig i tre poäng, säger Emma Kullberg.

För Hammarby och Alice Carlsson gav insatsen mersmak, men att inte få med sig några poäng var en besvikelse.

– Det är jättesurt, det ska jag inte ljuga om. Jag tycker att vi förtjänar minst en poäng, säger hon.

 ?? Bild: Jessica GOW/TT ?? Häcken vann i den damallsven­ska premiären mot Hammarby.
Bild: Jessica GOW/TT Häcken vann i den damallsven­ska premiären mot Hammarby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden