Hallandsposten

Franska Trion bjöd på musik i skogsglänt­a

Unnaryd: Nu är årets upplaga av skogsevene­manget Into the Woods i gång – och först ut att spela var ett av husbanden i SVT:S På spåret, närmare bestämt Franska Trion.

- Hanna Nordemark hn@hallandspo­sten.se 010-471 51 74 Mer på webben! Se fler bilder på hallandspo­sten.se

” Det är en otroligt naturskön plats och det känns fantastisk­t att de har styrt upp det så fint för en kväll

Andrea Petterson

I måndags kväll var det premär för Into the Woods och sommarens första konsertkvä­ll i bokskogen utanför Unnaryd.

– Jag undrar om det blir ett speciellt ljud ute i skogen, säger besökaren Kristoffer Georgsson när Hallandspo­sten tar följe med honom under den korta promenaden från parkeringe­n till konsertomr­ådet.

– Men det kan ju knappast eka mellan husen, fyller vännen Robert Olander i och skrattar.

Efter en stunds promenad öppnar skogen upp sig framför sjön och på konsertomr­ådet ses publiken ta en paus efter att det lokala bandet Nü Fiona har invigt kvällen med musik inspirerad av naturen.

Det band som står näst på tur att spela – det vill säga Franska Trion – har en förmåga att blanda moll med munterhet, men bland de besökare som sitter utspridda på filtar i sluttninge­n ner mot sjön ses endast leenden. Två av alla som är på plats är paret Anneli Lindberg och Andrea Petterson.

– Det är en otroligt naturskön plats och det känns fantastisk­t att de har styrt upp det så fint för en kväll, säger Andrea och får medhåll av Anneli.

Minuter senare kliver Franska Trions frontman Matti Ollikainen upp på scenen som är belägen bara ett par meter från sjön som nu ligger blank i kvällssole­n.

Matti inleder konserten för att sedan få sällskap av basisten Viktor Thuregård och trummisen Christophe­r Cantillo. En bit in i konserten hörs Matti sjunga ut orden:

”Jag har fattat att vägen till att bli fri är varken sprit eller filosofi. Ha bara tålamod och våga vänta så kommer du snart till en öppen glänta. Inget är så farligt som du tror det är. Det finns ett ljus som alltid är dig när”.

Det är ett par låtrader som hade kunnat syfta på den plats där kvällens spelning äger rum – en plats som även lyfts fram av Franska Trion själva precis efter det att bandet klivit av scenen.

– Det var jättetrevl­igt och fint här. Man är ofta utmed kusten, men vi har nog aldrig varit längre in i Halland, säger Matti och tilllägger att de uppskattad­e närheten till sjön och möjlighete­n att ta ett dopp.

Härnäst bär det av till Göteborg och jazzklubbe­n Nefertiti där Franska Trion fortsätter sin sommarturn­é, och för Into the Woods väntar besök av sångerskan Moonica Mac.

 ??  ??
 ?? Bilder: Hanna Nordemark ?? Franska Trion spelade mitt ute i skogen när Into the Woods gick av stapeln.
Bilder: Hanna Nordemark Franska Trion spelade mitt ute i skogen när Into the Woods gick av stapeln.
 ??  ?? I bokskogen utanför Unnaryd har scenen byggts upp naturskönt med vattnet som backdrop till musikerna.
I bokskogen utanför Unnaryd har scenen byggts upp naturskönt med vattnet som backdrop till musikerna.
 ??  ?? Anneli Lindberg och Andrea Petterson var förväntans­fulla inför kvällens konsert.
Anneli Lindberg och Andrea Petterson var förväntans­fulla inför kvällens konsert.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden