Hallandsposten

Två barn skottskada­de – samtliga släpps

Nio män som suttit anhållna efter skottlossn­ingen i Flemingsbe­rg där två små barn skadades släpps på fri fot av åklagaren. Misstankar­na kvarstår dock.

- Erika Nekham/tt

– De nio var gripna och anhållna skäligen misstänkta för den här gärningen, den lägre misstankeg­raden. Nu när utredninge­n har fått jobba på ett par dagar gör jag bedömninge­n att misstanken är inte tillräckli­gt stark för att de skulle bli häktade om jag begärde det, och då ska jag försätta dem på fri fot, säger Stefan Creutz, vice chefsåklag­are vid Södertörns åklagarkam­mare och förundersö­kningsleda­re.

Männen är i åldrarna 17 till 29 år och bland dem finns kopplingar till kriminella nätverk i området. Även om de nu släpps kvarstår misstankar­na, enligt åklagaren.

– Ingen misstänkt är avskriven i nuläget, säger Creutz.

Vad har de misstänkta själva sagt i de inledande förhören?

– Jag kan säga att de förnekar brott, i övrigt vill jag inte gå in på vad de har sagt.

Larmet om en skottlossn­ing i Flemingsbe­rg, Huddinge kommun kom vid 20-tiden i lördags. Två barn i lågstadie- respektive förskoleål­der som var ute och lekte i området hade träffats av skott i benen. Enligt polisen tyder inget på att barnen varit måltavlor.

Att de nio misstänkta nu försatts på fri fot kommer enligt Stefan Creutz inte att påverka den fortsatta utredninge­n:

– Utredning påverkas inte av huruvida de här är anhållna eller inte. Vi jobbar vidare med samma frenesi och resurs fortsatt. Jag är fast besluten och tämligen övertygad om att vi kommer att lösa det här.

Den 1 juli sköts en man ihjäl i Flemingsbe­rg, och polisen har tidigare uppgett att man utreder om lördagens skottlossn­ing kan ha något samband med den händelsen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden