Hallandsposten

Man sköts utanför rådhuset i Oslo

En 39-årig man blev under måndagen skjuten till döds i en bil utanför rådhuset i Oslo. Den person som nu misstänks för mordet ringde själv och larmade polisen till platsen. Mannen har erkänt skjutninge­n, uppger VG. Den mördade och den misstänkte gärningsm

- Andres Kriisa andres.kriisa@gp.se Joakim Hulterströ­m joakim.hulterstro­m@gp.se

Det var under måndagseft­ermiddagen som polisen larmades till en adress utanför rådhuset i Oslo, som är säte för stadens centrala administra­tion och politiska ledning. Larmet handlade om en skjutning och några minuter senare greps en man i 40-årsåldern.

Senare under kvällen bekräftade­s att den skjutne mannen avlidit efter skjutninge­n.

– Det finns flera vittnen som har sett händelsen, och för dem har detta såklart varit en traumatisk­t, säger polisens insatsleda­re Erling Olstad, till VG.

Under tisdagen hölls förhör med den misstänkte mannen som erkänner skjutninge­n. Däremot hävdar han att det rör sig om självförsv­ar, enligt VG.

– Den anklagade har nu erkänt de faktiska omständigh­eterna, att det var han som sköt den avlidne, men han förklarar att han agerade i självförsv­ar, säger åklagare Rita Parnas.

Efter skjutninge­n har polisen tagit del av bilder och filmer från allmänhete­n från själva händelsen.

– Vi har video som visar på centrala delar av händelsen, säger Lien Metlid, chef för den gemensamma enheten för underrätte­lse och utredning i Oslos polisdistr­ikt, till VG.

Mannen som dog i skjutninge­n och mannen som är misstänkt för densamma har sedan tidigare en långvarig koppling till varandra, bekräftar polisen. Enligt VG har de två männen 2018 blivit dömda för grova stölder som de ska ha begått tillsamman­s.

Bland annat ska den mördade mannen ha suttit av ett två och ett halvt år långt fängelsest­raff för 19 grova stölder, enligt tidningen.

 ?? Bild: Fredrik Hagen ?? En man sköts till döds i en bil utanför rådhuset i Oslo på måndagen. Hans kumpan har erkänt brottet, men hävdar att det handlar om självförsv­ar.
Bild: Fredrik Hagen En man sköts till döds i en bil utanför rådhuset i Oslo på måndagen. Hans kumpan har erkänt brottet, men hävdar att det handlar om självförsv­ar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden