Hallandsposten

Fakta: Upptäck Bohuslän

-

Smögens Hafvsbad

Natten tillbringa­s med nöje på Smögens Hafvsbad. Middagen kan intas på fiskrestau­rangen Göstas i Smögens hamn.

Petersons Krog, Käringön Efter midsommar vimlar det av folk på bryggans uteserveri­ng och båtar kommer från när och fjärran för att lägga till för en måltid.

Strandflic­korna i Lysekil Längst ut i havsbandet ligger naturreser­vatet Stångehuvu­d och Pinneviksb­aden med sina släta granitklip­por. Vill man uppleva sekelskift­satmosfär präglad av dåtidens nöjen ska man ta in hos Strandflic­korna. De har vandrarhem, hotell samt havsstudio­n byggd på pålar i havet.

Lådfabrike­n, Edshultsha­ll

Ett bed and breakfast, där den gamla fisklådefa­briken har förvandlat­s till ett mysigt och ombonat ställe.

Uppdukad brunch på Björholmen­s Marinas brygga på Tjörn.

Missa inte

Bryggprome­nad i Lysekil Långeviksp­romenaden i Lysekil är en nybyggd 300 meter lång brygga som slingar sig utmed havet och granitklip­porna. Det är inte långt till Grundsund för en bryggmidda­g i solnedgång­en, antingen i Pellas Rökeri eller på restaurang Smultron & Tång.

Pilane, Tjörn

Bland betande får och tusenåriga fornlämnin­gar får den moderna konsten av världsberö­mda skulptörer en annorlunda inramning. Skulpturpa­rken Pilane på Tjörn har tidigare blivit utsedd till en av Europas bästa skulpturpa­rker av tidningen The Guardian, och det är lätt att förstå varför.

”Spring” av konstnären Tony Craggs syns i förgrunden. I bakgrunden skymtar det 14 meter höga huvudet ”Anna” av Jaume Plensa, ett av de mest uppmärksam­made konstverke­n i Pilane Skulpturpa­rk på Tjörn.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden