Hallandsposten

Han coachar HBK efter Haglunds röda kort i derbyt

Halmstads BK:S manager Magnus Haglunds derbymöte mot Varberg slutade med ett rött kort och en tur upp på läktaren. Det innebär att han är avstängd i HBK:S bortamöte mot Östersund på måndag. Men ersättaren är en rutinerad herre med över 400 allsvenska matc

- Linda Weinstock lw@hallandspo­sten.se 010-471 51 43

Det var kaosartade scener som utspelade sig i slutet av matchen mellan Halmstads BK och Varbergs BOIS i måndagens allsvenska derbymöte.

Tre röda kort delades ut, bland annat till Hbk-managern Magnus Haglund.

Han protestera­de när Emil Tot Wikström blev kapad av Varbergs Luke Le Roux och när han dessutom klev några steg ut på planen fick Haglund syna det röda kortet och avsluta matchen på läktarplat­s.

– Man åker inte ut för att man ger beröm, det är klart att jag hade synpunkter, säger Haglund på presskonfe­rensen efter matchen på frågan om vad han och huvuddomar­e Kaspar Sjöberg sa till varandra. Har det hänt tidigare att du har blivit uppvisad på läktaren?

– Jag har 320 allsvenska matcher som tränare så ja, det har hänt några gånger tidigare, svarar Hbk-managern.

För HBK innebär det en tränarrock­ad inför måndagens bortamöte mot Östersund.

– Jag hänger med till Östersund precis som vanligt, enda skillnaden är att jag inte får vara med laget 90 minuter innan matchstart, säger

Haglund och fortsätter:

– Pelle Olsson går in i stället för mig. Han är erfaren och rutinerad så det blir ingen stor omställnin­g. Det går inte att ha en mer erfaren och kompetent ersättare.

Pelle Olsson, med över 400 allsvenska matcher i bagaget som tränare och assisteran­de tränare, tar allt med ro.

– Vi jobbar i ett team så att det blir jag som står i tekniska området och inte Magnus (Haglund) är inte så stor skillnad. Jag håller i en del träningar och har inte missat ett träningspa­ss sedan jag kom till Halmstad, säger han.

Har du någon gång hamnat i Haglunds situation och blivit uppvisad på läktaren?

– Det har hänt en gång i allsvenska­n. Jag var irriterad och vi låg under med 1–0 i en match så jag sparkade till en vattenhink som stod i tekniska området eftersom det var så varmt och det fick jag tydligen inte. Sparken renderade i att jag blev uppvisad på läktaren och avstängd en match, säger Olsson.

Tufft domslut, att inte få sparka på en hink...

– Ja, verkligen. Bedömninga­rna om vad som är tillåtet och inte har varierat i tid, säger Olsson.

Även Thomas Boakye fick ett rött kort några minuter tidigare i matchen efter att han stämplat Jean Carlos De Brito på hälen på tilläggsti­d.

I Boakyes fall väntas ett beslut komma senare i veckan på hur lång avstängnin­gen blir.

Skillnaden är att jag inte får vara med laget 90 minuter innan matchstart

Magnus Haglund

 ?? Bilder: Johan Persson ?? Magnus Haglund (till vänster) lämnar över matchcoach­ingen till HBK:S scout och analytiker Pelle Olsson i mötet mot Östersund.
Bilder: Johan Persson Magnus Haglund (till vänster) lämnar över matchcoach­ingen till HBK:S scout och analytiker Pelle Olsson i mötet mot Östersund.
 ??  ?? Pelle Olsson har över 400 allsvenska matcher i det tekniska området.
Pelle Olsson har över 400 allsvenska matcher i det tekniska området.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden