Hallandsposten

Vaccinatör­er: Sikta inte för högt!

- Vaccinerad men skadad

Sjukvård. Jag har nu fått mina två sprutor och är både glad och förfärad över att ha fått mitt skydd mot covid-19. Första sprutan gick hur bra som helst, blev lite öm i armen men inget som påverkade mig i min vardag, det vill säga jag kunde röra armen på ett normalt sätt direkt efter och dagen efter, även träna gick bra kommande dagar.

Andra sprutan kändes annorlunda direkt vid sticket, det gjorde ondare och en konstig känsla infann sig i armen efteråt. Jag tittade inte vid själva sticket eftersom jag inte vill se nålen, dessutom litar man ju på vaccinatör­en. Man är ju utlämnad och förväntar sig att allt ska gå rätt till.

När jag kom hem såg jag genast att sticket satt väldigt högt upp, mycket högre än första gången. Under kvällen hade jag en konstig känsla i armen. På morgonen när jag vaknade hade jag fruktansvä­rt ont i armen, jag kunde i princip inte röra armen. Det var fruktansvä­rt ömt en stor ring runt sticket. Jag tog värktablet­ter, men det hjälpte inte.

När jag kollade på nätet angående vaccinatio­n fick jag fram en artikel från Läkartidni­ngen där dom gick ut och varnade vaccinatör­er för att sticka för högt. Sticker man för högt kan man tydligen skada delar av axeln för lång tid framöver, kanske för alltid. Vaccinatör­er rekommende­ras att hellre sikta lågt, än för högt.

Den värsta smärtan har lagt sig, men jag känner fortfarand­e av det drygt två veckor efter vaccinatio­nen, armen/axeln är stel och knäpper, den känns svullen med stickninga­r.

En bekant har råkat ut för samma sak på ett annat vaccinatio­nsställe, så mitt råd till alla som ska ta en spruta, påpeka för vaccinatör­en att inte sikta för högt, hellre för lågt. För ingen vill bli skadad av att bli vaccinerad. För min del är jag nu mycket tveksam till fler sprutor efter denna händelse.

 ?? Bild: Johan Nilsson ?? Sprutor laddade med Covid-19 vaccin.
Bild: Johan Nilsson Sprutor laddade med Covid-19 vaccin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden